Miután buszállomás, kultúrház, filmszínház nélkül maradt a „megyei jogú” település, a napokban a városi buszjárat is megszűnt. Így a központtól 7-8 km-re lakók gyalog, vagy alkalmival tudnak eljutni a központba, vagy éppen a munkahelyükre. Csak így tovább.

Csupán hetek kérdése, hogy Maroshévízen a Transilvania és a Fejlesztési (BRD) Bankok „fiókjaikat” megnyissák. Az említett intézmények már a jövendőbeli székhelyeiket megvásárolták, így mielőbb tatarozni fogják azokat.

Amint a maroshévízi sportbarátok tudják, az elmúlt bajnokságban a III. osztályban szereplő Tudomány labdarugó csapata a csoport 6. helyén végzett. A csapat tulajdonosától megtudtuk, mivelhogy az elmúlt hetekben nem kapott más támogatókat, akik a csapatot támogassák, pénzügyi okok miatt nem indulnak az elkövetkező bajnokságban. Így a Tudomány helyett (ha a két csapata vezetői megegyeznek) egy… Tovább »

Köztudott dolog, hogy a megyei rangra emelt Maroshévíz azon ritka települések, közé tartozik, ahol nem található kultúrház, városi vécé, mozi terem. A régi kultúrházból kötöttárugyárat létesítettek, az „új” kultúrházat, amit 1982 óta építenek, még nem sikerült elkészíteni, a városi mozit, amit 1958-ban építettek a Bánffy család háza helyére, két éve lakat alá került. Ez utóbbi… Tovább »

Július 15-17 között lesz megtartva második alkalommal a „Maroshévízi Napok” rendezvénysorozat. Az érdeklődők részt vehetnek különböző sportvetélkedőkön (bicikli, görkorcsolya, lábtenisz stb. versenyeken), lesz népzene és könnyűzene is. Így szombaton 18 órától fellép Alexandra Ungureanu & Crech, Time Aut, Trupa 112 és más helyi együttesek. Vasárnap 22 órától, pedig Activ és a Danger együttesek koncertjeit lehet… Tovább »

Több évi kihagyás után, Balla Péternek és Balla Árpád tiszteletes úrnak köszönhetően, Maroshévízen újjáéledt a Református Vegyes Kórus. Amint megtudtuk a 28 tagú kórus Pünkösd napján „éledt újjá”, és az eltelt hetek alatt máris két sikeres fellépésük volt. Közel két hete Szászrégenbe vettek részt egy kórustalálkozón, ahol 26 hazánkbeli kórus volt jelen, míg az elmúlt… Tovább »

Az utóbbi napi esőzések miatt, a hegyi patakok és a dombokról lezúduló nagy mennyiségű víz számos károkat okozott Maroshévízen. Szombaton újabb földcsuszamlás keletkezett a Zápogya negyed fele vezető úton, így újból nagy mennyiségű föld zuhant az itt elhaladó vasútra és útra. A földet pár órán belül sikerült eltávolítani, de 50 méter hosszúságban a vasút alapzata… Tovább »

24 órai útlezárás után újból lehet közlekedni Borszék fele. A város szélén levő vashidat melyet az itt levő Toplicza patak az elmúlt napi felhőszakadáskor elmozdított, az illetékesek visszaállították így újból lehet közlekedni Borszék irányába.