'06 aug
31

Ma délután ünnepélyes keretek között felavatták a Transilvania bank helyi fiókját. A hivatalos megnyitót követően 20 óra 25 perctől 20 óra 30 percig egy tűzijátékkal is felhívták magukra a figyelmet a bank vezetői.

'06 aug
30

A 23 éves maroshévízi M. D. lakost pénzhamisítás váddal tartoztatták le a napokban, miközben másik két társával, T. Z. (17) és F. K. C. (18) maroshévízi illetve salamási lakosokkal, Csíkszeredában hamis pénzt akartak a „piacra dobni”. M. D. Bevallása szerint már több mint egy éve űzi ezt a tevékenységet, és ha eleinte 500.000 és 1.000.000… Tovább »

'06 aug
30

Tudott dolog, hogy településünk egy melegvizű tó felett terül el, ezért találhatók településünkön a termálvizek is, sőt sokan azt is tudják, hogy 1981-ben és 1997-ben is végeztek mélyfúrásokat és ekkor már 100 méter mélységnél 65 fokos termálvíz tört a felszínre. Az 1981-ben végzett fúrások több helyen is voltak, így a sportpálya mellettinél 235 méter mélységnél… Tovább »

'06 aug
25

Egy augusztus 9-i kormányhatározat értelmében Maroshévíznek és Gyergyószentmiklósnak öt-öt milliárd lejt utalnak át, mely pénzösszeget a településeken levő utak javítására kell fordítani. Nos az említett összeg e hét folyamán megjött Maroshévízre. Baciu Niculae polgármester elmondása szerint a pénz 14,7 km út aszfaltozására lesz elégséges és reméli, hogy a jövő hét folyamán neki is látnak a… Tovább »

'06 aug
24

A Maroshévíz „szívében” található kultúrházat 1982-ben fogtak neki építeni. 1987. augusztus 23-án a korabeli dokumentumok szerint át is adták, gyakorlatilag még jelenleg sincs kész. Miután ezelőtt két évvel közel 30 milliárd lejt költöttek az épület tetőszerkezetének a felújítására és új hőszigetelő ablakok tevésére, a jövő héttől újabb munkálatokat fognak végezni. Ezúttal a külső falakat fogják… Tovább »

'06 aug
17

A maroshévízi római katolikus egyház az eltelt évek során egyre szebb lett, egyre több tatarozási munkálatokon ment, megy keresztül. Ezelőtt két éve a templom udvarán felépült egy fedett szabadtéri oltár, majd egy Lourd-i barlang kicsinyített másolata. Ez évben más munkálatoknak kezdtek neki egyházunknál. Így a parókiát egészében tatarozták, új tetőzet, hőszigetelés a falakon stb. végeztek…. Tovább »

'06 aug
16

Péntektől közel egy hétig egy küldöttség fog ellátogatni Maroshévíz testvérvárosába a budapesti XV. kerületbe (Rákospalota). A küldöttség, melyben többek között helyet kapnak Soós Márton, Molnár Árpád, Coman Ioan és Marc Eugen helyi tanácsosok, egy rákospalotai meghívásnak tesz eleget.

'06 aug
12

A tegnapi helyi tanácsgyűlésen városatyáink döntöttek, hogy a régi poliklinikában levő orvosi rendelőket az érdeklődők megvásárolhatják, így minden rendelő és az épület magánkézre kerülhet.

'06 aug
11

Egy tegnapi kormány határozat értelmében, az elkövetkező napokban a maroshévízi és gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatalainak külön-külön 500.000 új lejt fognak átutalni, mely összeget az utak megjavítására, új burkolat (aszfalt) öntésére kell fordítani. A fent említett összeg településünkön 14,7 km útszakasz megjavítására lesz elegendő. Amint a pénz megérkezik Maroshévízre az illetékesek, máris nekilátnak a benzinkút és a… Tovább »

Miután a múlt év novemberében Maroshévízen megalakult egy rohammentő (SMURD) alegység létesítését szorgalmazó bizottság, Marc Eugen helyi tanácsos kezdeményezésére, a múlt hónapban megalakult az Eurosal Egyesület, melynek a feladatköre a helyi rohammentő szervezet támogatása. Az Eurosal alapítói a megyei „Oltul” elnevezésű szükség alakulat, a maroshévízi, bélbori, salamási, galócási és várhegyi helyi tanácsok, valamint a maroshévízi… Tovább »