'06 Sze
30

A napokban a maroshévízi Eurosal cég, mely a helyi rohammentő (SMURD) egység támogatásaként és ennek anyagi hátterének a biztosításaként jött létre, egy Kolozsváron meghirdetett pályázatra nevezet be. A pályázat elnyerésének eredménye egy modern európai normáknak megfelelő mentőautó. Amint Marc Eugen helyi tanácsostól megtudtuk, aki egyben a helyi rohammentő egység megalapítója és szorgalmazója, a pályázaton három… Tovább »

'06 Sze
28

Megkezdődtek az Országos Ifjúsági Röplabda bajnokságok. A maroshévízi (ifi I.) csapatok eredményei, lányok: Maroshévízi ISK – Marosvásárhelyi ISK 2-3. Fiuk: Maroshévízi ISK – Marosvásárhelyi ISK 3-0.

'06 Sze
22

Október elsején kezdődik a másod osztályú teremlabdarúgó bajnokság, melyen Maroshévízet a Transilvania 2005 csapata képviseli. Tegnap a Román Labdarugó Szövetségnél zajlott le a bajnoki idén mérkőzéseinek a sorsolása, így a hévízi csapat első meccsén a gyergyószentmiklósi Elite otthonába fog látogatni, majd egy hétre rá a székelyudvarhelyi csapatot fogja fogadni. A „B” osztályú bajnokságban a következő… Tovább »

'06 Sze
18

Az elmúlt évek során a maroshévízi református egyház több nemes célt, szolgáló tevékenységet kezdeményezett, vitt véghez. Ezek közül csupán egyet említenék meg a közel két éve beindult „szeretet konyhát”, ahol nap, mint nap 41 rászoruló étkezik, vallási megkülönböztetés nélkül. A napokban a parókiánál járva láttam, hogy a régi papilakot bontani kezdték. E 1890 körül épített… Tovább »

Miután a múlt hét folyamán nekifogtak a Régen felé vezető út javításának, mától a Borszék felé vezető utat javítják. Ha az első útszakasznál csak foltoztak (4 km) a borszéki úton (8 km) új burkolatot öntenek az úttestre.

Tegnap, szeptember 3-án fejeződött be a Görögországban zajló kis ifjúsági (1989-es születésű) fiú röplabda Balkán Bajnokság, 8 válogatott részvételével. A Románia válogatottját a maroshévízi Macarie Ovidiu készítette fel és kísérte a bajnokságra. A Román válogatottban alapemberként helyet kaptak Pascan Serban (csapatkapitány) és Gagea Adrian maroshévízi röplabdások. A válogatott kitűnően játszott így a döntőbe került, ahol… Tovább »