'06 okt
31

Október 28 és 31-e között egy zákányszéki küldöttség tartózkodott Maroshévízen. Amint megtudtuk Csatlós Anna igazgatónőtől, a vendégek a Csongrád megyei zákányszéki óvodákból jöttek, akikkel a maroshévízi óvodák több, mint három éve testvéri kapcsolatban vannak. A vendégek az itt tartozódásuk alatt ellátogattak az Urmánczy kastélyba, ahol jelenleg a helyi Múzeum műkődik, itt egy fotó-dokumentum kiállítást tekinthettek… Tovább »

'06 okt
26

A maroshévízi „Bűvös erdő” óvoda közel három éve „testvéri” kapcsolatban van a Csongrád megyei Zákányszék óvodájával. Szombaton egy küldöttség fog Maroshévízre látogatni a zákányszéki óvodától mely alkalommal a házigazdák megismertetik a vendégeknek Maroshévízet és környékét.

'06 okt
24

A múlt hét végén zajlott le Maroshévízen a II. Hargita Kupával díjazott karate verseny, az Emi The Best galócási karate klub szervezésében. A versenyre 129 versenyző nevezett be a következő kluboktól: Pamphil Center Botosani, Master Szászrégen, Tigrul Balánbányáról, Katana Kin Négyfalúból, Shodan Maroshévízről és Emi The Best Galócásról. A versenyek végén az összesített eredményekként az… Tovább »

'06 okt
23

Ismert dolog, hogy Maroshévíz egy meleg tó fölött terül el. 1981-ben több fúrást is végeztek így mindenik fúrásnál 65 fokos víz jött a felszínre már 95 méter mélységnél. Sajnos e természeti adottságot soha nem használták ki. Most itt az alaklom. Még 2004-ben Baciu Niculae polgármester és Platon Stelu tanácsos egy kérelemmel fordultak a kormányhoz ez… Tovább »

'06 okt
23

Hétfőn, október 23-án, a terem-footbal második liga harmadik fordulójában: Maroshévízi Transilvania – Csíkszeredai Siculum 3-10 (0-5). Góllövők: Sand (3) illetve Albu (2), Nan (2), Knoblok (2), Péter, Danea, Tamás, Lázár (öngól). Maroshévíz: Balla, Buzilă, Lázár, Balázs, Sand, Botezatu, Maximiuc, Turku. Csíkszereda: Mag, Kovács, Nan, Knoblok, Szatmári, Péter, Tamás Richárd, Danea, Nete, Albu, Tamás Imre, Horváth.

'06 okt
23

1982-ben avatták fel a Kelemen szállodát, mely két csillagos volt, 72 szobájában, pedig 144 férőhely volt, ezen kívül a földszinten volt egy 120 férőhelyes vendéglő és egy 60 férőhelyes bár. Habár mindig jól működött a szálloda 1999 decemberétől lakat alá került. 2000 márciusában a Marsim International cég birtokába került, úgy a szálloda mint 35 ha… Tovább »

'06 okt
22

Holnap 12 órakor a második liga 4. fordulójában Maroshévízi Transilvania – Csíkszeredai Siculum. Birók: Gáll Győző és Hompoth Dezső, megfigyelő Karda Zoltán, mindhárman Udvarhelyről.

'06 okt
22

A napokban minden magyar lakta településen megemlékeztek az 1956-os forradalomról. Sajnos Maroshévízen nem tartottak megemlékezést. Az alábbiakban hadd emlékezzünk meg azon maroshévízi lakosokról, akik 1956-ban szimpatizálva a magyarországi forradalommal el lettek ítélve, vagy meghurcolták őket. András György, Bajkó István (Török csoport) – született 1939. szept. 27, Brettschneider Lajos – sz. 1927. szept. 5 – elhunyt… Tovább »

'06 okt
16

A terem labdarugó II. liga 3. fordulójában a maroshévízi csapat a csoportelső marosvásárhelyi Izorep otthonában 21-1 (9-1) arányú vereséget szenvedett. A hévizi csapat gólját, a csapat edzője és egyben legidősebb játékosa, Turku Ioan rúgta. Megemlíthető, hogy a vásárhelyi csapat edzője, Jakab Zoltán, a Román terem-labdarugó válogatott edzője is, míg az Izorep csapatában több válogatott játékos… Tovább »

'06 okt
11

Az Országos Ifjúsági röplabda bajnokság 3. fordulójában, lányok: Csíkszeredai Pro Voley -Maroshévízi ISK 3-0. Fiuk: Kolozsvári ISK – Maroshévízi ISK 3-0.