'06 dec
30

Ma 11 óra előtt a maroshévízi kultúrház melletti parkírozóban meggyúlt egy bukaresti rendszámú, fehér Opel személygépkocsi. A tulajdonos és más kocsi tulajdonosok gyors beavatkozásának köszönhetően a tüzet a helyi tűzoltók megérkezése előtt leoltották. Minden valószínűség szerint a tüzet egy rövidzárlat okozta, ami a kocsi villanyhálózatánál keletkezett.

'06 dec
29

Tegnap fejeződött be a maroshévízi Sportok Teremébe szervezett terem-fotbal kupa küzdelmei, melyen ifjúsági II-es korcsoportú csapatok voltak jelen a következő településekből: Szováta, Udvarhely, Gyergyószentmiklós, Marosvásárhely és Maroshévíz. A küzdelmek végén az alábbi táblázat alakult ki: 1. Szováta, 2. Udvarhely, 3. Maroshévíz, 4. Gyergyószentmiklós, 5 Marosvásárhely.

'06 dec
28

Újból sírokat gyaláztak meg a helyi Bajkó-pataki temetőben. Egy pár nap leforgása alatt 11 síron levő kő vagy beton díszeket, vázákat, ismeretlen tettesek letörtek, eldobtak, míg egy síron levő vaskeresztet kihúztak és eldobták egy közeli sírra. A temető sírjainak megrongálása nem új, hisz évek óta a temető szomszédságában lakó romák folyamatosan ellopják a sírokra elhelyezett… Tovább »

'06 dec
23

Mától a Maroshévíz „szívében” levő még be nem fejezett kultúrház oldalaira megfigyelő kamerákat szereltek fel. Ez jó lépés, hisz amit még el lehetne lopni, nem fogják eltulajdonítani, csak kissé későre lettek felszerelve hisz az eltelt 19 év alatt az értékesebb dolgoknak lába kelt, így „eltűntek” az elektronikai berendezések, szőnyegek, fűtőtestek, bútorzatok stb. A központba levő… Tovább »

'06 dec
23

Ma megjelent egy újabb szám a Glasul Căliamnilor elnevezésű újságnak. A lap 8 oldalán több helyi és környékbeli hírt olvashatunk, de a keresztrejtvény is helyet kapott a lap hasábjain.

'06 dec
22

A november 3-án elkezdett mély fúrások, december 2-án elérték a 600 métert. Az eltelt napokban különböző kutatásokat végeztek a talaj különböző rétegeiben. A munkálatokat végző mérnöktől megtudtuk, hogy a fúrások alkalmával csupán 30 fokos termálvizet találtak és ennek sincs nagy nyomása, habár szándékuk volt 1100 méterre lefúrni sajnos engedélyt erre már nem kaptak így a… Tovább »

'06 dec
21

Amint Böjthe Attila és Bőjthe László 3 Dan-os mesterektől megtudtuk a hévízi Shodan S.E. egy jó évet zár. Az egyesület karatésai ez évben öt versenyen vettek részt és 106 érmet szereztek.

'06 dec
21

Amint minden évbe az idén is a maroshévízi református egyház a hengelloi református egyházzal közösen több mint 400 ajándék-csomagot oszt ki gyermekeknek. A csomagokat, melyeket Hollandiából érkeztek, 4 és 14 éves gyermekek kapják.

'06 dec
19

A Hargita Megyei Sportigazgatóság a megyei önkormányzattal, valamint a Csíkszereda Városi Tanácsával közösen díjazták az év legjobb sportolóit. A maroshévízi sportolók közül az alábbiakat részesítették díjakban: 1 helyet az egyéni ifjúsági korcsoportban a Maroshévízi ISK szánkósa, aki részt vett az idei Téli Olimpián is, Tăran Ionuţ Dorin kapta. Az ifjúsági csapatok korcsoportjában a 2. helyet… Tovább »

'06 dec
18

Befejeződött a teremlabdarúgó bajnokság első fele. A II. Liga Nyugati csoportjának őszi állása: 1. Marosvásárhelyi Izorep 12 11 0 1 111-25 33, 2. Csíkszeredai Siculum 12 8 0 4 78-75 24, 3. Udvarhelyi Sport Klub 12 6 2 4 69-36 20, 4. Nagybányai Autoglobus 12 5 2 5 55-62 14, 5. Marosvásárhelyi City 12 4… Tovább »