'07 jan
31

Nemrég két személyt tartoztattak le egy iraki katonai bázis területén belül, amint ők videó felvételeket és fényképeket készítettek. A két személyt kémkedés vádjával zárták börtönbe. Egyik személy maroshévízi lakos, Adrian Grâncean személyében, aki 1968-ba született Marosvásárhelyen, de Maroshévízen lakott és egy gyermek apja. Adrian a múlt év májusába ment Irakba dolgozni, ahol egy katonai támaszponton… Tovább »

'07 jan
29

Sokak örömére, ma reggelre beköszöntött a várva várt tél. Ez alkalommal a helyi polgármesteri hivatalt felkészülve érte a közel 15 cm-es hó réteg, hisz reggelre az utak többségét letakarították, homokkal leszórták. Jelenleg a járdák takarítása folyik.

'07 jan
28

Ma 14 órától lett felavatva a maroshévízi Kemény János Elméleti Líceum modern tornaterme. Az avatón jelen voltak Markó Béla és Borbély László miniszter urak, valamint Dézsi Zoltán és Lukács Vilmos a kormány részéről. A képviselők közül jelen voltak Duşa Mircea (aki tíz fotball labdát ajándékozott), Garda Dezső és Antal István. Jelen volt a megye prefektusa… Tovább »

'07 jan
23

Felbomlott a maroshévízi Transilvania másodosztályú teremfutball csapata. Amint megtudtuk a csapat tulajdonosától anyagi gondok miatt a csapat, nem folytatja a visszavágó mérkőzéseit. Megjegyezendő dolog, hogy az említett csapat volt úgy az első, mint a második élvonalbeli csapatok közül, akinek csak egy anyagi támogatója volt, még bár e helyi polgármesteri hivatal sem támogatta a másod osztályú… Tovább »

'07 jan
21

Ez évben a helyi polgármesteri hivatal több terv elé néz. Ezek között megemlíthetők a város villanyhálózatának kicserélése, korszerűsítése, valamint a település szélén egy út létesítése, melyet a nagy kocsik számára építenek, így ezek kikerülvén a központot. E terv már régebbi hisz már a 80-as években nekifogtak egy ilyen út kiépítésének. Egy másik terv mely fontos… Tovább »

'07 jan
20

2007. január 1-től kibővült a 5/2003-as Kormányhatározat, mely értelmében mindazon személyek, akiknek az egy főre eső havi jövedelmük nem haladja meg a 500 lejt pénzbeli támogatásban részesülnek. A támogatás összege fix és e hónap utolsó napjáig lehet igényelni. A jövedelem függvényében változik a havi támogatás 14 és 46 lej között. A támogatás az alábbiak: 126… Tovább »

'07 jan
16

A napokban eladták a Bánffy fürdő telep fele vezető úton levő Bánffy kúriát. Az új tulajdonos egy helyi üzletember. Az említett épület településünk egyik legrégebbi kő épülete, hisz 1826-ban volt építve.

'07 jan
14

A napokban a helyi polgármesteri hivatal nekifogott büntetéseket kiróni azon családoknak, akik közterületekre, színeket vagy egyéb építményeket építettek. A büntetések 1.000 új lej.

'07 jan
14

Ma délelőtt a helyi kórházban ez év harmadik ikerpárja látott napvilágot. Ez úttal az egyik kislány 2,400 kg-os, míg a másik 1,950 kg-os.

'07 jan
13

A Forrás negyed a 70-es években épült, e lakónegyed településünk egyik legszebb lakónegyede volt. Sajnos a 80-as évektől sok roma betelepítésével, beköltözésével e negyed városunk szégyene lett. Minden tüzelni valót elégettek, közajtók, parketták „füstbe mentek”. Több mint tíz éve a helyi polgármesteri hivatal nekilátott az apartmanok újra tatarozásának, modernizálásának, így mára két tömbházat rendbe tettek…. Tovább »