'07 feb
27

Az Országos Ifjúsági (III.) röplabda bajnokság nagybányai tornáján a Macaria Marius által felkészített leány csapat 3-0-ra verte Máramarossziget, Kolozsvár és Nagybánya hasonló korosztályú csapatait. A következő forduló, a jövő héten, Temesváron lesz megszervezve. Az Országos Ifjúsági II korosztályú lány bajnokság elődöntő tornáját Maroshévízen fogják szervezni március 16-18 között. A tornán jelen lesznek: Nagyszeben két csapattal,… Tovább »

'07 feb
20

Az Új Nemzedék Párt, Hargita, Maros és Kovászna megyék alelnöke, Doru Borşan, ma 19 órától a helyi „Casa M” vendéglőben (Kelemen-patak) találkozik a helyi szavazópolgárokkal. Az alelnök ismertetni fogja a jelenlevőket pártja táján levő új hírekről, ugyanakkor meghallgatja a jelenlevők panaszait is.

'07 feb
19

E hónapban ünnepli a #marosheviz chat fennállásának ez első évét, mely alkalommal Udvarhelyen, az Aranyszarvas vendéglőben ültek össze a csati használói. Csibi Istvántól, a chat alapítójától, megtudtuk: „Habar virtuálisan is, de kivittük Maroshévíz nevét a nagyvilágba, pontosabban Székelyföld leghíresebb városába, Udvarhelyre, ahol lett megtartva a chat egy éves születésnapja, mely napról napra népszerűbb. A színvonalas… Tovább »

'07 feb
18

Miután a maroshévízi Ardealul rádió sorsáról az illetékesek úgy döntöttek, hogy eladják, ma értesültünk arról, hogy az Energy helyi rádió is (amely eddig még csak zenét sugárzott) eladó. Reméljük ennyi rádió mellett végre lesz egy igazi helyi leadónk.

'07 feb
16

Szombaton, február 17-én, 19 órai kezdettel ”Farsangi batyus” bált szerveznek a helyi Izabella vendéglőben. A bál alatt több vetélkedő is lesz megtartva, többek között a legjobban sikerült maszkákat is díjazni fogják, de lesz szívek tánca, tombola. A zenét a helyi, No Name együttes fogja biztosítani.

'07 feb
13

A mai naptól kezdődően a helyi polgármesteri hivatal alkalmazottjai nekiláttak azon fák kivágásának melyek szárazok, vagy veszélyeztetik egyes épületek, esetleg a járókelők épségét. Ma reggeltől már több mind tíz fát vágtak ki a volt Kelemen szálló szomszédságában, a központi parkban. Amint megtudtuk az illetékesektől az elkövetkezőkben, a település negyedeiben is ki fogják vágni a száraz… Tovább »

'07 feb
13

A teremlabdarúgó második ligában ma este 18 órától a maroshévízi Sportcsarnokban megrendezett mérkőzésen: Gyergyószentmiklósi Elite – Székelyudvarhelyi S.K. 3-2 (2-0). A gyergyói csapat góljait a maroshévízi Ciocania, Bliorţ Cristian és Bliorţ Ciprian rúgták.

'07 feb
10

Habár a múlt évben a helyi tanács öt ezer lejt költött az utakon keletkezett gödrök megjavítására, mára megint újabb gödrök tátongnak. Ez annak a ténynek is „köszönhető”, hogy a tavalyi javításokkor csak a nagy gödröket tömték be, a kisebbeket, a 10-20 cm-es átmérőjűek ott maradtak, ezek mára „megnőttek”. A képünkön látható gödrök a település szívében… Tovább »

'07 feb
10

Tegnap és tegnapelőtt egy csíkszeredai cég küldöttje tárgyalást folytatott a helyi Ardealul rádió egyik tulajdonosával, egy esetleges vásárlás céljából. A csíkszeredai cég többek között egy regionális újságot is működtet, remélhetőleg ha megvásárolja a hévízi rádiót egy igazi helyi rádió adót fog kialakítani, ahol a lakosok helyi híreket mitöbb a pontos időt is megtudhatják, hisz ezek… Tovább »

'07 feb
10

Nemrég, Maroshévíz-Borszék közötti szakaszon a „Székely tetőn” egy TIR kocsi figyelmetlenség miatt a mélybe zuhant és csak közel 40 méter után állt meg. Szerencsére a sofőr komolyabb sérüléseket nem szenvedett és mindez annak köszönhető, hogy biztonsági övet hordott. A kocsi Moldvából tartott Maroshévíz fele.