Befejeződött a Râmnicu Vâlcea-n megtartott országos lány, reménységi korcsoportú röplabdadöntő torna. A Macarie Marius hévízi ISK csapat eredményei: Axiopolis Cernavodă – Maroshévízi ISK 3-0, Lugusi ISK – Maroshévízi ISK 3-2, Maroshévízi ISK – Nagyszebeni ISK 3-2, Marosvásárhelyi ISK – Maroshévízi ISK 3-0, Nagybányai ISK 2 – Maroshévízi ISK 3-0. A végső rangsor: 1.Axiopolis Cernavoda, 2…. Tovább »

Több évi kihagyás után remélhetőleg a jövő hónapba újból megalakul a maroshévízi „Irodalmi kör”. A kör székhely a helyi Urmánczy kastélyba lesz.

Befejeződött a líceumoknak kiirt röplabda bajnokság csoport küzdelmei. Ma az 1-2. helyért Nagyszeben – Maroshévíz 2-1. A végső rangsor: 1. Nagyszeben, 2. Maroshévíz, 3. Kolozsvár, 4. Sepsiszentgyörgy, 5. Dicsőszentmárton, 6. Brassó. A döntőbe az első helyen végzett csapat jutott be.

Ma délbe a helyi O.C. Tăslăuanu líceum tornatermében a helyi Shodan S.E. szervezésében egy edzőtábor zajlott le, melyet a 23 éves Yuji Takayanagi 4 danos mester vezetett. A Japán vendég négy hónapja tartózkodik Udvarhelyen és összesen két évet fog itt tölteni. Ez idő alatt az utánpótlás neveléssel fog foglalkozni. Yuji Takayanagi öt évesen ismerkedett meg… Tovább »

Ma kezdődött meg a helyi „Sportok termében” az Országos Sport Olimpiász keretén belül zajló lány röplabda bajnokság 6. kerületi rendezvénysorozata. Jelen vannak: sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul líceum, brassói Ioan Meşotă Nemzeti Kollégium, nagyszebeni O.Goga N. K. kolozsvári Apáczai líceum, dicsőszentmártoni Andrei Bârseanu líceum, és a maroshévízi O.C. Tăslăuanu líceum. Íme a mai nap eredményei: Maroshévíz –… Tovább »

A napokban fejeződött be a felnőtt sífutó bajnokság, mely Piatra Arsă-n volt megtartva. E versenyről két hévízi sportoló jó eredménnyel tért haza. Péter László, aki dupla leigazolással szerepelt (Maroshévízi ISK és Brassói Dinamo), a 2×12 km váltó futamon 4. helyen végzett, míg a csapatversenyen a 4×15 km-en országos bajnok lett. Farcas Raluca, aki szintén dupla… Tovább »

Közel négy év után újból megfogják a gazdátlan ebeket melyek a településen szabadon sétálnak. A helyi polgármesteri hivatal külön erre a célra alkalmazott egy helyi csoportot és a megfogott kutyákat a Maros stadion mellett egy számukra berendezett menhelyre szállítják.

A maroshévízi Andrecuţ Ciprian Florin ez évtől tagja a Román Hegymászó válogatottnak. Habár Andrecuţ nincs leigazolva egyetlen egy hegymászó csapatnál sem, eredményeinek köszönhetően behívást kapott a válogatottban, mellyel ez évben egy Franciaországi edzőtáborozáson vett részt. Amint megtudtuk 1994-től, űzi ezt a sportot és 2000-től a hévízi Tárnica hegy szikláin egy edző falat létesített, ahol naponta… Tovább »

Április 18-22 között zajlott le Nagybányán az országos kisifjúsági fiú röplabda döntő tornája. A hévízi ISK csapata habár a torna legfiatalabb csapatával lépett háló elé, egy megérdemelt 4. helyen végzett. Íme Puscas Marin edzette csapat eredményei: Maroshévíz – Câmpulung 3-1, Maroshévíz – Kolozsvár 3-0, Bukaresti Rapid – Maroshévíz 3-0, Nagybánya– Maroshévíz 3-1. A helyosztókon 3-4…. Tovább »

Egy pár napja a helyi Polgármesteri Hivatal alkalmazottjai nekiláttak a településen áthaladó országút javításának. Így a közel 20 km út lesz kijavítva.