Immár 2 éve, hogy nem nyitotta meg kapuit a 27 fokos strand. Jelenleg itt egy fertőző gócpont van, hisz a medence tele van algákkal, szeméttel, de még így is a Forrás negyedi roma gyermekek fürödnek e fertőzött vízbe. A két év alatt eltűnt 14 ablaküveg rámástól, 11 ajtó, 20 méternyi kerítés és az illemhely berendezései…. Tovább »

Buszmegállót állítottak fel Galócáson. A modern, fedett, székekkel ellátott megálló-várakozó nagyon jól fog az utazóknak, hisz eső, szél, napsütés elől be tudnak ide állni, míg várják a buszt. Itt lenne egy kérdésem is: vajon mikor lesz Maroshévízen is egy ilyen buszmegálló, hisz eddig még egyetlen ilyen megálló sincs a municípiumunkban.

A maroshévízi Vass család nyolc évvel ezelőtt vásárolt egy körtefát, mely minden évben jó termést adott, de 2005-től mintha igen jól megy a sorsa, hisz az említett évben négyszer virágzott és három fajta gyümölcs érett be. A tavaly kétszer virágzott, míg jelenleg már másodszorra virágzik. Így a 4-5 centiméteres körték mellett megjelentek a virágok is.

A napokban zajlott le Bukarestben a Balkán Bajnokságba való bejutásért kiirt selejtező versenyek, melyen az „Emi The Best” karate klub is jelen volt. Egy kitűnő teljesítménynek köszönhetően Ţăran Alina, bejutott az említett bajnokságba.

Tegnap délután a Victor Babes utcában levő fásszínek egyikében tűz keletkezett. A hamar terjedő tűz miatt 11 szín leégett, vagy kárt szenvedett, míg az itt levő tömbház 14 ablaka betörött vagy megolvadt a nagy hőség miatt. A helyi tűzoltók gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűzet, eloltották.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredában működő Társadalomtudományi Tanszékének Fejlesztési Munkacsoportja kapta a megbízást arra, hogy elkészítse Maroshévíz városfejlesztési stratégiáját a 2007-2013-as időszakra. A stratégia előkészítő munkálatai, a városvezetéssel való személyes kapcsolatfelvétel 2007. május 15-én történt meg. A munkacsoport június 4-11. között terepmunkát végez., találkozók szervezése a helyi közintézmény vezetők és helyi vállalkozók részvételével. A… Tovább »

A napokban zajlott le Székelyudvarhelyen az „Életemmel védem az életet” elnevezésű, hagyományos civil védelmi verseny. Maroshévízet az O.C. Taslauanu líceum képviselte, Urzica Laura Maria, X-es, Gîndean Diana, X. osztályos, Ţifrea Vlad és Pui Daniel X-es, tanulok. Akiket Rugina Mugurel tanár és Vasile Horga készítettek fel. A két próbából álló verseny végén a kilenc jelenlevő csapat… Tovább »

A napokban zajlott le Marosvásárhelyen a „Off Road Mures Trophy” kupával díjazott verseny, amely a terepjáró kocsik számára volt kiírva. Az 55 versenyző között első alkalommal voltak jelen maroshévízi versenyzők is Kertész Attila, Avârvariei Ioan és Ghiţă Negrea, Savu Gelu, személyeikben.

Ma 18 órai kezdettel a Sepsiszentgyörgyi Múzeumba lesz a megnyitó ünnepsége egy fotó-dokumentum kiállításnak, ahol több mint 30 fénykép és képeslap lesz kiállítva a maroshévízi tutajozásról és a fa feldolgozásáról. E képek 1905 és 1929 közöttiek. A kiállítás közel egy fél hónapot lesz a Sepsiszentgyörgyi Múzeumban, ez után a csíkszeredai, maroshévízi, piatra neamt-i, besztercei, máramarosszigeti,… Tovább »

A 63 éves Lukács Domokos 2000-től sziklarepedésbe felállított sátorba lakik. A történet 1980-ban kezdődött, amikor a Magyaros nevű negyedben egy telket vásárolt meg. Itt egy háromszintes épületet épített, majd 1991-ben egy pisztrángtenyésztődét. Egy 1989-től folytatódó per végén „vesztesnek” mondták ki és a házát 2000-ben le kellett bontania, azóta a város szélén levő hasadékban felhúzott sátorban… Tovább »