Jelenleg a településen két ványoló van és ez évtől egyik, sem működik. Mindkettő 1850-ben létesítették, de 157 év után, ez évben, első alkalom, hogy nem működnek. A ványolók tulajdonosai idősek és így kénytelenek voltak a csatornát lezárni. A ványolóval egy időben malom is volt építve, amit sajnos az 50-es években le kellett bontaniuk. Reméljük a… Tovább »

Ma 23 óra körül díjazták a maroshévízi szépségverseny résztvevőit, íme az eredmények: „Miss Maroshévíz 2007”: Mánya Laura (született: 1988-ban), I hely: Claudia Teslovan (1989), II: Aliţei Alina (1989), III: Aliţei Sanda (1988), IV: Sorina Vîga (1985), V: Valah Monica (1987), VI: Sbârcea Claudia, VII: Dobay Mónika (1989). Támogatók: maroshévízi Polgármesteri Hivatal, Danico KFT, Izabella KFT,… Tovább »

Ma délután háromórai kezdettel zajlott le a szépségverseny első „felvonása”, ugyanis a Maros szálloda dísztermében írásbeli próbán vett részt a kilenc jelenező. Az írásbeli helyi érdekeltségű kérdésekből tevődtek össze, a feleleteket egy és öt közötti jegyekkel értékelték. A legnagyobb jegyet Aliţei Alina és Aliţei Sanda kapták, akik 4,5-ös jegyet értek el. Holnap 11 órai kezdettel… Tovább »

Holnap a helyi Kulturális Központnál foto-dokumentum és művészeti kiállítások lesznek, majd ezek után 23 könyv bemutatójára kerül sor. Ezek közül két könyv maroshévízi jellegű: „Sangidava” és „Maroshévíz jeles szülöttjei” címen lesznek bemutatva. Délután 15 órától a Maros szállodába írásbeli teszten esnek át a „Miss Maroshévíz” verseny jelenezői. Szombaton 11 és 13 óra között az Izabella… Tovább »

Közelednek a „Maroshévízi Napok”, sajnos még most sem, három nappal a kezdés előtt, nem lehet tudni a pontos programot. Többek között koncertezni fognak Animal X, Bere Gratis, Hara, Emma, Ana, Kati és Milán, valamint Irina Loghin.

Tegnap egy küldöttség koszorút helyezett el Urmánczy Nándor sírjánál. A küldöttség a gyergyocsomafalvi Székely Nemzeti Tanácsot képviselte Borsos Géza alelnök vezetése alatt.

Ma egy modern órát szereltek fel a hévízi katedrálisra, mely órát szatellit irányítja. Az órát a magyarországi Rancz cég készítette, súlya közel 15 kg és 6.500 euróba került. Az óra memóriája több ének tárolására is képes, jelenleg több mint 50 ének van betáplálva.

Tűz keletkezet a maroshévízi Magyaros negyedi szeméttelepen. A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a környező erdőket nem veszélyeztette a tűz, de így is 200 négyzetméteren taroltak a lángok, főképp a szemétdombon. A feltételezések szerint a tűz oka egy eldobott cigaretta lehetett.

Holnaptól a helyi Kulturális Központ rendezésében, egy hetes művészeti alkotó tábor szerveznek. E táborban tíz bukaresti egyetemista vesz részt. Alkotásaikat a tábor befejezése után egy kiállítás alkalmával lehet megtekinteni a már említett intézménynél.

Július 16-20 között lesz megtartva az immár hagyományos „Miron Cristea” napok, majd ezt követően 21-22 között a város napok. Sajnos még most sem lehet tudni milyen könnyűzene együttesek fognak fellépni e napok alkalmával. Ez azért is furcsa hisz Borszékon, az augusztus 3-5 között rendezendő városnapok alkalmával fellépő együttesek névsorát már t0bb hónapok óta lehet tudni…. Tovább »