'07 aug
31

Holnap délelőtt hivatalosan megalakul településünkön a Székely Nemzeti Tanács. Tudnunk kell, hogy ez nem párt és, hogy 1918-ban az alapítók között egy hévízi lakos is volt.

'07 aug
29

Szombaton 18 órai kezdettel megnyitja kapuit az leső maroshévízi „Ciucas Sörfesztivál” melyet a helyi „Cris&Mar” klub szervez és szombaton meg vasárnap is fog tartani. Az eseményen jelen lesznek: Cristina Rus, Dinu Maxel, Ispita, La Strada Dance, Lorena, Leila, Cumetrii, Andrada és Roxana, Ilie Micolov, Vacanţa Mică, Rabă. Ugyanakkor több szórakoztató verseny is lesz, és nem… Tovább »

'07 aug
25

Ma egy delegáció fog elutazni Brusszelben az RMDSZ részéről, melyben Gyergyószentmiklós és Maroshévíz részéről hat személy kapott helyet. Településünket Szabó Kálmán, a helyi RMDSZ elnöke fogja képviselni. A három napos látogatás során a küldöttek részt fognak venni az Európai Parlament ülésein is.

'07 aug
24

Több éve a Bajkó-patak negyedben levő termőföld tulajdonosok azon panaszkodnak, hogy az itt lakó romák egy része ellopják a terméseiket. Habár közel két éve a tulajdonosok ezt a helyzetet a helyi Polgármesteri Hivatal illetékeseinek a tudtára hozták, ez ügyben nem történt semmi. Olyan termőföld tulajdonos is van, aki már július közepén kénytelenek volt az addig… Tovább »

'07 aug
22

A maroshévízi Polgármesteri Hivatal közösségi ügynökséget fog létesíteni. E célból szeptember végéig hat személyt fognak alkalmazni.

'07 aug
22

A napokban a megyei környezetőrség több maroshévízi fakitermelő céget büntetett meg. Így három céget 30 ezer lejre büntettek meg, míg egy céget tíz ezer lejre. A cégek nem rendelkeztek környezetvédelmi engedélyekkel.

Közel két hete jelent meg „Maroshévíz jeles szülöttjei” című kétnyelvű könyv. E könyv eddig egyedi, nemcsak azért mert magyarul és románul van írva, de azért is, hogy 57 hévízi születésű személyiség rövid életrajzát mutatja be, akik nemcsak hazánkba, de külföldön is elismeréseket nyertek el.

Tegnaptól a helyi Urmánczy fürdőt visszaadták a jogos örökösöknek. Sajnos a strand és környéke az utóbbi két évben súlyosan megrongálódott, minden mozdíthatót elloptak, a medence megtelt szeméttel. Reméljük, hogy a helyi polgármesteri hivatal a miatta keletkezett károkat megtéríti a tulajdonosoknak.

Ma délután hivatalosan megnyílt a Román Fejlesztési Bank maroshévízi fiókja. Az ünnepélyes megnyitón többek között jelen voltak Cornel Grosu bankigazgató és Mircea Dusa képviselő is.

A helyi Polgármesteri Hivatal meghívást kapott a budapesti XV. kerület hivatalától (testvértelepülések), hogy augusztus 18-21-én részt vegyenek a nemzeti ünnepen. A hévízi küldöttség ezúttal meglátogatja a magyar fővárost és tárgyalásokat fognak fojtatni a testvér település vezetőivel.