A megyei ifjúsági fotbal bajnokság keretén belül tegnap a maroshévízi Tudomány csapata 1-0 arányba múlta felül a csíkszeredai hasonló korcsoportú csapatot.

Mától a maroshévízi központi parkban a helyi polgármesteri hivatal egy térképet helyezet el. A térképen meg vannak jelölve a településünkön található intézmények és turisztikai látványosságok. A térkép hátoldalán, pedig a megyénk térképe látható.

Az ausztriai Innsbruckban zajlottak le a Román Országos Szánkó Bajnokság küzdelmei. A maroshévízi ISK sportolója, Mădălina Roşca, a II. helyre ért be az ifjúsági korcsoportban, míg a felnőtteknél a IV. helyen végzett. Szintén az említett bajnokság keretén belül a hévízi Ţăran Ionuţ, ezüstrémmel tért haza az egyes szánkó korcsoportban, a párosban bronzérmes lett, míg a… Tovább »

Befejeződött a Tordán megtartott ifjúsági III női röplabda elődöntő selejtezők. Ahol a Macarie Marius hévízi csapat a következő eredményeket érte el: Maroshévízi ISK – Tordai ISK 3-0, Maroshévízi ISK – Kolozsvári ISK 3-0 és Maroshévízi ISK – Marosvásárhelyi ISK 1-3. A döntőbe jutott a marosvásárhelyi és a maroshévízi csapatok.

Az elmúlt hét folyamán a maroshévízi magyar egyházakat testvéregyházi települések küldöttségei látogatták meg. Így a helyi református egyházközséghez a hollandiai Hengello településről érkezett egy küldöttség, mely egyúttal segélyszállítmányt is hozott az itt levő „Szeretet konyha”-részére. A helyi római katolikus egyházhoz is megérkeztek a frankfurti testvéregyház küldöttei, Klaus Dieter Then vezetésével. Amint utólag megtudtuk László Áron… Tovább »

A Maros parti kisvárosban is ez évben is megemlékeztek az ezelőtt 160 évvel történt eseményekről. Így pénteken, március 14-én a helyi Kemény János Gimnáziumban a helyi diákok műsört mutattak be, míg március 15-én a helyi Székely Tanács és Magyar Polgári Párt szervezésében a római katolikus templomban került sor ünnepségre. Ezen az ünnepségen a Balla Péter… Tovább »

A Maroshévíz Infó ma tölti 3. életévét és ez alkalommal íme néhány adat a honlap múltjáról. 2005 márciusa közepén beindult a marosheviz.com ezen oldal előde melynek tartalma mindössze néhány folyóiratból kölcsönvett cikk volt. 2006 októberében a marosheviz.info címre költöztünk és az oldal tartalmának zöme román nyelven is olvasható 2006 november 5. óta, e honlap elérhető… Tovább »

Ma 15,30 órai kezdettel a maroshévizi római katolikus templomban megemlékezésre kerül sor az 1848-as forradalomra. Az eseményen részt vesz a Magyar Országgyűlés alelnöke és több Gyergyói-medencei település küldöttsége is. A szervezők a helyi Székely Tanács éa a helyi Magyar Polgári Párt. Szivesen várunk mindenkit.

Megkezdődött a jövedelmi adó 2%-os kampánya. Akik a marosvásárhelyi székhelyű rohammentősöknek akarják ezt átutalni azok bővebb felvilágosításért vagy az adatlap megszerzéséért, forduljanak Marc Eugen helyi tanácsoshoz, a hévízi rohammentő alakulat megalapítójához a 0745436430-as telefonszámon.

Mától kezdődően a nagyváradi székhelyű „Mária” rádió nap, mint nap élő adásban közvetíti a helyi római katolikus templomban lezajló miséket. A vasárnapi esti mise után pedig a hallgatók egy rövid település történeti beszámolót is hallhatnak városunkról.