Tegnaptól befejeződött a honlapunk által készített közvélemény kutatás a polgármesteri székért való “küzdelemért”. Az eredmény: 56.81 % Marc Eugen (171), 21.59 % Duşa Mircea (65), 8.64 % Bende Sándor (26), 5.32 % Berindei Adriana Rodica (16), 3.65 % Platon Stelu (11), 2.99 % Simon Valentin (9), 0.66 % Gotea Vasile (2), 0.33 % Bucur Alexandru… Tovább »

Ma 16 órától a Zsákhegyi temetőben eltemetett, az első világháborúban elesett magyar katonai temető felújított sírjainak lesz a megáldása. A szervezők szívesen várnak mindenkit.

Csíkszeredában zajlott le a 28. maratoni futam, amelyre 128 versenyző nevezett be. A nyílt versenyben a maroshévízi sportolók uralták a mezőnyt, hisz úgy Farkas Raluca mint Péter László első helyre futottak be.

Befejezödött Désen az országos nagyifjúsági fiú röplabda döntő torna. A hévizi csapat eredményei: Maroshéviz-Dés 2-3, Maroshéviz-Piatra Neamt 2-3, Maroshéviz-Buzau 0-3, Maroshéviz-Bukaresti Rapid 3-0, Maroshéviz-Konstanca 3-0. Végső állás: 1. Dés, 2. Buzau, 3. Rapid. 4. Maroshéviz, 5. Piatra Neamt, 6. Konstanca.

Mától kezdődött meg Désen az országos nagyifjúsági fiú röplabda döntő tornája, melyen részt vesznek: Bukaresti Rapid, Dési ISK, Maroshévízi ISK, Buzaui ISK, Konstancai ISK és a Piatra Neamt-i ISK.

Ma 18 órától a helyi Izabella vendéglőben kerül sor arra a lakossági fórumra melyet a helyi Magyar Polgári Párt szervez. Az összejövetelen jelen lesz Szász Jenő a párt országos elnöke, több magyarországi képviselő valamit Tóth Renáta, a Kormorán éneklesnője. Az “Új ritmus” elnevezésű zenés kulturális közéleti estre a szervezők szeretettel várnak mindenkit. (a belépő ingyenes).

Áthaladt Maroshévízen 9 óra 26 perckor a Budapest-Gyimesbükk települések közötti, pünkösd alkalmával beillesztett vonat. A helyi állomáson több rendőr és csendőr mellett pár magyar lakos is köszöntötte a vonatot, köztük a helyi Székely Tanács vezetői is.

Kedden 18 órától a helyi Izabella vendéglőben lakossági fórumra kerül sor melyet a helyi Magyar Polgári Párt, szervez. A fórumon jelen lesz Szász Jenő a párt elnöke, valamint több FIDESZ-es képviselő.

A Gyilkostónál zajlott le 18 csapat részvételével a „Hegymászó maratón” kupával díjazott verseny. A hévíziek eredményei: Sportmászásnál: Pop Ionel II. míg a klasszikus mászásnál Frăţilă Cătălin és Bradu Olteanu. Első helyezést értek el.

A Maroshévízi és a hollandiai Hengelló települések református egyházai több mint 15 éve testvéri kapcsolatba vannak, e végett mától egy 25 fős csoport érkezett városunkba. A csoport a mai nap folyamán meglátogatta a Kemény János líceumot, valamint a helyi kórházat.