Mától kezdve megnyitotta kapuit az Urmánczy fürdő. A 27 fokos termálvizű strandra a belépők 5 lej a felnőtteknek és 3 lej a gyermekeknek.

Holnap a helyi sport horgász egyesület szervezésében egy horgászversenyre kerül sor a Maros folyón.

Ma távozik településünkről az a testvérvárosi küldöttség melyet Monostori László, volt alpolgármester vezet. A küldöttségben 21 személy kapott helyet, melyek közül 14-en a marcali-i motoros klub tagjai. A vendégek a három napos itt tartózkodásuk alatt meglátogatták Maroshévízt és környékét.

Ma 10 órától zajlott le az első helyi tanácsosi gyűlés melyen döntöttek, hogy a következő négy évben ki lesz az alpolgármester. E tisztségre Simon Valentin és Marc Eugen jelentkezett. A titkos szavazás eredményei Simon 9, Marc 7, egy szavazat érvénytelen volt.

Ma zajlott le a második forduló a helyi polgármesteri tisztségért, melyre a szavazatra jogosult személyek 38%-a ment el. A mai forduló eredményei: Platon Stelu 2563 szavazat és Dusa Mircea 2559 szavazat.

Szászrégenbe zajlott le az idei Románia Kupa karate verseny, amelyen több mint 700 sportoló képviseltette magát. A maroshévízi Emi The Best klub a következő eredményeket érte el: 1 hely Baciu Loredana a 8-10 éves korosztályban, Buzdugan Sorin a 18-21 éveseknél. 2. helyezés: Kovács Róbert a 18-21-es korcsoportba és Taran Catalin a 16-18 éveseknél. 3. hely… Tovább »

A tegnaptól nekiláttak az Urmánczy fürdő felújításának. Amint elmondta Szabó Kálmán úr, az örökösek képviselője, még nem lehet tudni, hogy mikorra lesz üzemképes a strand hisz az utóbbi években állapota nagyon leromlott. Itt megjegyezném, hogy az egyik fő ok a strand mai állapotára a helyi polgármesteri hivatal, aki az utóbbi két évben nem üzemeltette, így… Tovább »

Gura Humorului-on zajlott le a “Bucovina Trophi” kupával díjazott terepjáró autóknak kiirt verseny. A versenyen több mint 50 csapat állt rajt elé. A hévízi Kertész Attila és Savu Gelu alkotta csapat a 7. helyen végzett.

Holnaptól megnyitja a kapuit a Bánffy strand. Ebben az idényben a jegyek ára 7 lej lesz a felnőtteknek és 4 lej a gyermekeknek. A nyitvatartási program a következő: kedden, szerdán, csütörtökön, szombaton és vasárnap 9 órától 19 óráig míg hétfőn és pénteken 13 órától 19 óráig lehet lubickolni.

A 13.495 szavazópolgár közül 5.725 járult az urnák elé, ami 42,6 %-ot jelent. A helyi tanácsosi lista eredményei: Konszervator Párt 64, Nemzeti Liberális 750, Demokrata Liberális 869, Szociál Demokrata 1973, RMDSZ 630, Nagy Románia 152, Zöldek 77, Magyar Polgári Párt 198, PPPS 60, Új Nemzedék 301, Nemzeti Keresztény Demokrata Párt 39, Coman Ionel 135, Gavriş… Tovább »