'08 Sze
30

Az országos kisifjúsági fiú röplabda bajnokság első fordulójában: Maroshévízi ISK – Kolozsvári ISK 0-3. A lánybajnokság első fordulója a hét végén fog lezajlani.

'08 Sze
30

A múlt hét végén zajlott le Szászrégenbe az országos szintű „Miruna” kupával díjazott táncverseny melyen több száz versenyző volt jelent az ország különböző sarkaiból. Maroshévízet a Marius Copot – Raluca Molnár páros képviselte és nem is akárhogyan hisz egy megérdemelt első helyezéssel tértek haza. A következő versenyre két hét múlva kerül sor Megyesen. Sok sikert.

'08 Sze
15

Holnap egy öt tagú küldöttség fog ellátogatni Marcaliba, mely várossal 1991-től testvérvárosi kapcsolatban vagyunk. A polgármesteri hivatali küldöttséget Marc Eugen, polgármesteri tanácsadó fogja vezetni és részt vesznek a hagyományos nemzetközi vásáron.

Szombaton, szeptember 6-án Maroshévízen Dr. Urmánczy Nándor születésének 140. évfordulója alkalmából egy emléknapot szervezett a helyi „Urmánczy Nándor Egyesület”. Urmánczy Nándorról röviden csak annyit szeretnék megemlíteni, hogy 1902-1918 között volt országgyűlési képviselő az ő nevéhez fűződik több párt és szervezet megalakítása, az Ereklyés Országzászló alapítása, a Székely Nemzeti Tanács létrehozása és még sok más. Az… Tovább »

53 éves korában elhunyt a híres maroshévízi születésű fotbalista. Fánics András a hajdani marosvásárhelyi ASA aranycsapatának volt alapembere, 300 meccset játszott az első osztályban és 125 gólt szerzett. 5 alkalommal olimpiai és nagyválogatottban is szerepelt. A marosvásárhelyi temetőben helyezték örök nyugalomra. Isten nyugtassa.

2008 Szeptember 04.én, 21 óra 50 perckor, egy helyi üzlet alkalmazottja riasztotta a rendőrséget mivel elmondása szerint egy fiatal férfi miután botrányt keltett, az áruház területén, bántalmazott egy éppen bevásárló lányt. A helyszínre érkező rendőrök egy menekülni próbáló férfire figyeltek fel, habár a kirendelt rendőrök felszólították a gyanúsítottat ez továbbá menekülni próbált, de sikerült elfogniuk… Tovább »

Szombaton, szeptember 6-án Maroshévízen egy jelentős ünnepség van kilátásban, hisz ekkor a helyi Urmánczy Nándor Egyesület és a helyi Kulturális Központ szervezi meg első alkalommal az „Urmánczy Nándor Emléknapot”, mely ünnepség a volt országgyűlési képviselő 140. évi születési napjára lesz megtartva. Urmánczy neve számos helyi monográfiák mellett, ismerté vált az Ereklyés Országzászló, a Székely Nemzeti… Tovább »