'08 okt
31

A maroshévízi Székely Tanács felkéri a helyi RMDSZ és Magyar Polgári Párt vezetőit, valamint a magyar lakosokat, hogy november 1-én délelőtt 10 órakor gyújtsunk egy gyertyát hőseink emlékére, tiszteletükre, a Zsákhegyi Magyar Hősök temetőjében. Ez az esemény legyen egy lépés, hogy ezen túl közösen, közös erővel a temetőt tartsuk rendbe, évente emlékezzünk meg azokról, akik… Tovább »

'08 okt
28

A legutóbbi megyei bajnokság keretén belül maroshévízi Tudomány – székelykeresztúri Egyesület 1-1. A hévízi csapat a 11.- helyen van.

'08 okt
28

A napokban Holland vendégek érkeztek Maroshévízre. A hengellói küldöttség a helyi református egyházközséghez érkezett, akikkel közel 18 éve testvéregyházi kapcsolatban vannak. Balla Árpád tiszteletes úr beszámolása szerint a vendégek a helyi „Szeretet konyha” részére több adományt hoztak.

'08 okt
28

A legutóbbi kis ifjúsági röplabda eredmények az országos bajnokság keretén belül: (lányok) Dicsőszentmártoni ISK – Maroshévízi ISK 0-3, (fiuk) Nagybányai ISK – Maroshévízi ISK 3-0 és Maroshévízi ISK – Gyulafehérvári ISK 3-0.

'08 okt
27

Amint már annak idején beszámoltunk a helyi Székely Tanács a március 15-i ünnepségre meghívta Lezsák Sándor képviselő urat, a Magyar Parlament elnökét is az ünnepségre. Lezsák úr vallomása szerint nagyon tetszett az ünnepség és ígéretet tett, hogy a kapcsolatot fejleszteni fogja. Így is történt, hisz a nyár folyamán díjmentesen meghívta azokat a diákokat, akik az… Tovább »

'08 okt
25

A Román kormány jelentős tartalék kormánypénzt utalt át megyénknek. Ebből a maroshévízi városi költségvetést 2.731.000 lejjel egészítették ki. Az említett pénzösszegből 261.000 lejt a helyi Kemény János Gimnáziumnak utalták, melyből bentlakás és étkezdére kell fordítani.

'08 okt
21

A megyei bajnokságban szereplő Maroshévízi Tudomány utóbbi két eredménye: Maroshévíz – Gyimes 4-4 és Gyergyói Jövő – Maroshévíz 5-0. A hévízi csapata a14 közül a 9. helyen található.

'08 okt
20

A mai nap folyamán megnyitották, a forgalom számára, a már “emberemlékezet” óta építés alatt álló Szék-pataki hidat. A rossz hír, hogy az odáig vezető út még mindig siralmas állapotban van.

'08 okt
15

2008 október 14.én, a Tölgy (Stejarului) utcában, a 23 éves maroshévízi G.A. mivel nem tartotta be a törvényes távolságot robogójával az előtte haladó gépkocsival ütközött. A baleset során, a robogó utasa, a 16 éves N.E., szintén maroshévízi lakós súlyosan megsebesült, az anyagi károkat 3000 lejre becsülték.

'08 okt
13

A napokban zajlott le Szerbiában a hagyományos „Balkaniada” karate kupa. A versenyen Romániából 25 sportoló volt jelen köztük a maroshévízi Taran Alina az Emi The Best klubtól. Alina az V. helyen végzett a 15 évesek korcsoportjában a -55 kg-nál.