'08 dec
30

A Hargita megyei rendőrség, Fegyver, Robbanó és Mérgező Anyagok Bizottsága Maroshévízen tevékenykedett. Ez alkalommal azonosították D.J.A. 28 éves helybéli lakóst aki II. osztályú petárdákat és tűzijátékokat forgalmazott. A rendőrség bizonyítékként elkobozott 589 II. osztályú petárdát, 61 II. osztályú római mécsest, 269 I. osztályú rakétát és 17 II. osztályú tűzhányót, amiket a gyanúsított, saját bevallása szerint,… Tovább »

'08 dec
22

Befejeződtek az országos ifjúsági röplabda csoport, küzdelek. Az utolsó maroshévízi eredmények: – lányok, Feketehalmi ISK – Maroshévízi ISK 0-3. A hévízi lányok az első helyről várják a januárban kezdődő selejtező tornákat. – Fiuk: Dési ISK – Maroshévízi ISK 3-0, a hévízi fiuk a 3, helyről várják a folytatás melyek szintén januárban, kerülnek sorra a selejtező… Tovább »

'08 dec
18

A maroshévízi csendőrség három kiskorút mentett ki szerdán este a lakásukban keletkezett tűzből. A Hargita megyei Csendőrség szóvivője, Irina Ipate hadnagy, elmondta, hogy a csendőröket az 112 sürgősségi telefonszámon riasztották, hogy három gyermek egyedül van egy lángokban levő házban az állomás környékén. A riasztás következtében egy a közelben tartózkodó őrjárat a helyszínre sietett. A csendőrök… Tovább »

'08 dec
18

Befejeződött a Nagyváradon megrendezett Karate Európai Bajnokság, ahol 14 ország képviseltette magát. A maroshévízi Emi The Best sportolói a következő eredményeket érték el: Truţa Adriana 2. hely a felnőtt kumiténál és Ţăran Alina 2. hely az ifjúsági kumiténál a -55 kg-os kategóriában.

'08 dec
12

Amint a média is jelezte hazánkban elterjedt a dioxinnal fertőzött disznóhús. Megyénkbe csak Maroshévízen találtak az ellenőrök fertőzött húst, amelyet egy kolozsvári cég forgalmazott. A húst Írországból hozták és Hévízen 260 kiló került a forgalomba őrölt hús és kolbász formájában.

'08 dec
11

A maroshévízi református egyházközség immár közel 18 éve testvéri kapcsolatba van a hollandiai Hengello református egyházzal. Ez utobbiak minden évben karácsonyi csomagokat osztanak ki a hévízi gyermekeknek. A tegnap folyamán ismét megérkeztek a hengellóiak és ezúttal 280 csomagot hoztak a hévízi gyermekeknek.

2008 december 8-án, 18 óra 45 perckor V.G. 58 éves maroshévízi lakos, halálosan megsebesítette személygépkocsijával a 67 éves G.V.-t aki az út jobb oldalán közlekedett fényvisszaverő öltözet vagy fényforrás nélkül. A baleset a Tölgyfa (Stejarului) utcában történt.

Tegnap este 18 órakor Maroshévízre is megérkezett a „Mikulás”. A központi parkban ez alkalommal a Mikulás 180 csomagot osztott ki az ott összegyűlt gyermekeknek.

Parlamenti választások eredményei: Képviselő házért az 5-ös körzetben: 34205 szavazó polgár közül 12731 járult az urnák elé. Eredmények: Dusa Mircea (PSD + PC) 4716, Bende Sándor (RMDSZ) 4030), Proca Tamara (PNL) 2060, Ciobanu Adrian (PD-L) 946, Morar Petru (PNG) 209, Rădan Mihai (Horvát Egyesület) 12, Firczak Gheorghe (Rutenok E.) 8, Zisopol Dragoş (Görögök E.) 4,… Tovább »

Az országos ifjúsági fiú bajnokság keretén belül elért eredmények: Maroshévízi ISK – Dési ISK 0-3 és Maroshévízi ISK – Nagybányai ISK 0-3.