'09 jan
30

Maroshévíz Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa valamint Stelu Platon polgármester és Sterica Neculai nyílt tanácskozásra hívja meg városunk lakósait. A tanácskozás témája Maroshévíz 2009-es költségvetése. Az érdeklődők február 10.-ig naponta 8 órától a fentebb említettek irodáiban jelentkezhetnek.

'09 jan
27

A maroshévízi római katolikus templom évek óta téli fűtés gondokkal küzdött, hisz az 1868-ban épült templomot sosem tudták kellő képen kifűteni és mind e mellett a fa beszerzése és az így keletkezett szemét is gondokat jelentett. Úgy néz ki, hogy e héttől a templom melegítése megoldódót. Amint megtudtuk László Áron plébános úrtól, ma már üzemel… Tovább »

'09 jan
27

A napokban a maroshévízi kórház két modern lézer sugáron alapuló műtőberendezéssel gazdagodott. A hivatalos avatón és bemutatón többek között jelen voltak Dr. Budisca Aurelian, a kórház menedzsere, Platon Stelu Hévíz polgármestere, Dr. Copotoiu Constantin a marosvásárhelyi orvosi és gyógyszerészeti fűiskola rektora, Bíró Rodica Csíkszeredából, Tar György és Dusa Mircea képviselők, valamint Ioan Selejan a Hargita… Tovább »

'09 jan
24

Egy új könyv jelent meg a piacon, ezúttal a maroshévízi Traian Dusa kiadásában. A könyv címe „Palatul Culturii din Târgu Mureş” és alig egy pár hét alatt minden könyvtár polcáról elfogyott.

'09 jan
13

Ha 1940-ben Maroshévíz magyar lakossága közel 35% volt, 1989-ben ez az arány 29,11 %-ra esett, míg a 2002-es hivatalos közlés szerint már 25,6% volt, sajnos ez az arány továbbra is esik. A napokban a maroshévízi magyar egyházak elkészítették a múlt évi beszámolójukat. Sajnos a magyarság száma továbbra is fogyatkozik. Ezek szerint a múlt évben a… Tovább »

'09 jan
12

Amint tudott közel egy éve Maroshévíz egy új mentőautót nyert melyet az itt megalakuló rohammentősök fogják használni (SMURD). E kocsi ma Kolozsvárra lett küldve, ahol a „Deltamed” cég különböző felszerelésekkel látják el. Amint Marc Eugen a helyi rohammentő indítványozó elmondta, Kolozsváron 19.000 euróra szerelnek fel berendezéseket, ezt az összeget a „2 % a SMURD-nak” akcióból… Tovább »

A maroshévízi ISK röplabda csapat edzője, Macarie Marius, ez évtől a Román kis ifjúsági lány válogatott segédedzőjévé választották meg. Macarie a napokban el is utazott a kisifjúsági válogatottal Görög országba, ahol részt vesznek az Európai Bajnokságra, kiirt selejtező tornán. A román válogatottban két hévízi lány is helyet kapott. Ezek: Gagea Alina és Pasnicu Alina.

Nemrég díjazták Csíkszeredában a megye legjobb sportolóit a 2008-as évre. Ezek között találjuk: az ifjúsági korcsoportban a 8. helyen Rosca Madalina szánkó (Maroshévízi ISK – Bukaresti CSTA), 9. Farkas Mária Raluca (Hévízi ISK-CS Dinamo). A csapatoknál pedig a 3. helyen a Maroshévízi ifi III-as lány röplabdacsapat. Különdíjakat kaptak: Taran Alina karate és Rizea Ioan a… Tovább »

Január elsején reggel 6 óra 20 perckor látta meg a napvilágot a székelyudvarhelyi, 32 éves Jakab Valéria Ildikó második gyermeke, Hunor. A kisfiú, aki 3650 grammal jött világra, a megye idei első újszülöttje. A második baba a gyergyószentmiklósi kórházban született 1-jén reggel 7 óra 40 perckor. Covărsan Darius Stefan 3250 grammal jött a világra, szülei… Tovább »

A maroshévízi ISK sportolója, Rosca Raluca, a napokban, Németországban tartózkodik, ahol az ifi 2 szánkó Világ Kupán vesz részt. Eddig két forduló zajlott le és a hévízi sportoló a 13 és 14. helyeken végzett 36 sportoló közül. A hátralevő két forduló eredményeinek függvényében Raluca bejuthat a Japánban tartandó Világ Bajnokságra.