'09 feb
28

A napokban egy újabb verses kötete jelent meg a maroshévízi Komán János úrnak. E harmadik könyvének címe: „Mindig is lesz egy újabb világ”.

'09 feb
27

Ma 17 órától a helyi RMDSZ székházba került sor a maroshévízi helyi tisztújító gyűlésre. A jelenlevők 88%-a a hévízi születésű Bodor Attilára adta le szavazatát.

'09 feb
23

Az elmúlt hét végén zajlott le Maroshévízen a megyei iskoláknak kiirt röplabda bajnokság. A fiuknál a hévízi O.C. Taslauanu líceum csapata végzett az első helyen, míg a lány csoportban az alábbi rangsor alakult: 1. Maroshévízi O. C. Taslauanu Líceum, 2. Várhegyi „Miron Cristea” Líceum, 3. Maroshévízi „Miron Cristea” Elemi Iskola. Az első helyezettek továbbjutottak a… Tovább »

'09 feb
23

A múlt hét végén Petrozsényba több szánkó verseny zajlott le, amelyen hévízi sportolók is részt vettek. Íme az eredmények: Petrosány Kupa: Dobrean Dragoş I hely az egyes ifjúsági versenyben, Vilcan Alexandru II. csak a már említett korcsoportban. A Federáció Kupa eredményei: Vilcan Alexandru I. hely az egyéni ifi korcsoportban, Dobrean Dragos II, míg a gyermek… Tovább »

'09 feb
19

Az új kultúrház épületénél az utolsó tatarozásokat végzik. Jelenleg a tetőzetet, az új bútorokat szerelik össze és ugyanakkor takarítás folyik, hisz mához egy hónapra lesz az épületbe felavatva az új polgármesteri hivatal székhelye. Az épület építését 1982-ben kezdték el és 1987 augusztus 23-án „átadták”. A valóságban ez nem így volt. 1987-2004 között komolyabb építkezések nem… Tovább »

'09 feb
16

Tegnap, február 15-én befejeződött Japánba, Nagano városában az ifjúsági Szánkó Világbajnokság, melyen résztvett a maroshévízi ISK sportolója is. Rosca Madalina. Miután a hévízi sportoló bejutott a második fordulóban, a végső ranglista 21. helyén végzett, amely helyezés nagyon jónak számít a romániai szánkósoknak.

'09 feb
16

Az elmúlt hét végén zajlottak le a kisifjúsági elődöntő mérkőzések. A fiuk Pitara Neamt-on léptek pályára. Íme az eredmények: Piatra Nemat-i ISK – Maroshévízi ISK 3-0, Botosan-i ISK – Maroshévízi ISK 3-0, Ramnicu Sarat-i ISK – Maroshévízi ISK 3-0. A hévízi csapat nem jutott a legjobb nyolc közé. A lányok Maroshévízen léptek háló elé, eredmények:… Tovább »

Befejeződött Németországban az ifjúsági Világ Kupa küzdelem sorozata. A két hetet tartó küzdelmeken a maroshévízi ISK sportolója, Rosca Mădălina, a következő helyezéseket érte el: 14. 13. 12 és 15. helyek, 36 sportoló közül, így eredményeinek köszönhetően bejutott a Japánban, Nagayo várósában tartandó világbajnokságra. Jelenleg a hévízi sportoló a szánkó ifjúsági világranglista 10 helyén van nyilvántartva.

Megkezdődtek az ifjúsági országos elődöntő tornaselejtezők. A hévízi csapat eredményei: – fiuk Krassószörényben: Maroshévízi ISK – Krassószörény 3-0 és Maroshévízi ISK – Dés 0-3. Lányok Slatinán: Maroshévízi ISK – Arad 3-0, Maroshévízi ISK – Temesvár 3-2, Maroshévízi ISK – Slatina 1-3.

A két nap alatt zajlott le a maroshévízi „Magyaros” sípályán a Kelemen Kupával díjazott si verseny, a következő csapatok részvételével: Borszéki S.E., Gyergyói Jövő, Gyergyói ISK, Csíkszeredai Diákok Klubja, Csíkszeredai ISK, Predeal-i ISK. Eredmények, első nap: – lesiklás kis gyermek csoport: – lányok 1.Binder Timea (Gyergyó), 2. Karácsony Renáta (Maroshévíz), 3.Kopacz Bianca (Maroshévíz), – fiuk:… Tovább »