'09 Sze
25

Száz évvel ezelőtt égett Hévízen először a villanyáram. Ekkor az O.Fa. gyár egy 24 kW-os aggregátort szerelt fel mely 100 kV-os egyenáramot biztosított. A generátort 1916 augusztusában az első román betöréskor felgyújtották, de 1917. januárjában egy erősebb generátorral cserélték ki, így a központon kívül több távolabbi negyedbe is bevezették a villanyáramot.

'09 Sze
18

Nemrég zajlott le a görgő szánkósoknak kiirt Románia Kupa, mely három fordulóban volt megszervezve, három településen: Petrozsény, Cimpulung Muscel és Vatra Dorna. A maroshévízi ISK sportolói a végleges csoportosításnál következő eredményeket érték el: ifiknél Rosca Madalina 2. 23 versenyző közül, Dobrean Dragos 2. míg a Dobrean Dragos – Vilcan Alexandru páros 3. helyen végzett. A… Tovább »

'09 Sze
17

Platon Stelu polgármesterrel az élen, egy öttagú küldöttség látogatott el Marcaliba. Ma a Vásár megnyitóját követően a Városházán, tárgyalásokat folytatott a két delegáció. Ezt követően a Saubermacher Kft. Magyarország ügyvezető igazgatója és Platon Stelu Maroshévíz Polgármestere, tárgyalásokat folytattak egy közös projekt megvalósításáról. Ma kiegészül a Testvérvárosi delegáció, Maroshévíz általános iskolájának művészegyüttese érkezik, akik holnap 17.45… Tovább »

'09 Sze
16

Ma, Platon Stelu polgármesterrel az élen, egy öttagú küldöttség látogat el Marcaliban, ahol részt vesznek a testvérvárosi napokon. Marcalival 1991-től vagyunk testvérvárosi kapcsolatban.

'09 Sze
15

Szeptember 12-én zajlott le Maroshévízen a II. Dr. Urmánczy Nándor Emléknap, mely a tavalyihoz képest a nemrég alakult hasonló nevű egyesület szervezett. Az egyesületről még annyit lehetne megemlíteni, hogy az alapítók soraiban találhatók RMDSZ, MPP, SZNT tagok, vezetők, akik politikai hovatartozásuktól függetlenül az Urmánczy Nándor hagyatékának a megőrzését és eszméjének a folytatását akarják megvalósítani. Az… Tovább »

'09 Sze
15

Megkezdődött a megyei labdarugó bajnokság visszavágóinak a mérkőzés sorozata. Eredmény: Homorodalmás – Maroshévizi Tuodomány 1-1.

'09 Sze
11

A tegnap tért haza egy Franciaországi turnéról a helyi Rapsodia Calimanilor néptánccsoport, ahol három fellépést tartottak Vaugneray városában. Az említett néptánccsoport a múlt hónapban is részt vett egy franciaországi fellépésen Lyon városában, ahol 63 ország képviseltette magát a Konzulátusi Napok keretén belül.

'09 Sze
11

Holnap lesz megtartva immár második alkalommal a Dr. Urmánczy Nándor Emléknap. A hasonló nevű egyesület szervezésében zajló emléknap programja, amelyre szívesen látnak mindenkit, a következő: 10, 30 ünnepi mise a római katolikus templomban, egyesületi zászló és lobogó megáldása, 11 óra koszorúzás Urmánczy Nándor sírjánál, egy magyarországi csoport előadása, szavalatok. 12 órakor az Urmánczy kastélyban: az… Tovább »