'10 jan
31

A közelgő februári hónap igen „élénknek” bizonyul. Február 2-4 között fog lezajlani egy fiú röplabda torna „Hargita” Kupa elnevezéssel. E tornán részt vesznek a nagybányai ISK I és ISK II csapatai, valamint a balázsfalvi, dicsőszentmártoni nagyszebeni és maroshévízi ifi csapatok. Ugyanakkor február 1-3 között a Magyaros negyedi sípályán lesz megtartva a Kelemen Kupa alpesi síverseny…. Tovább »

'10 jan
29

Ma 12 órától a helyi „Bűvös Erdő” Kornis negyed-i óvodánál egy Erőforrás Nevelési és Fejlesztési Központot avattak. Ez az 5. ilyen létesítmény a megyénkben és összesen 22000 lej volt a befektetés.

'10 jan
15

Nemrég Innsbruckban zajlott le a Romániai Országos szánkó Bajnokság, ahol jelen voltak a hévízi ISK. sportolói is, melyeket Dobrean Livia edz. Eredményeik: – ifjúsági korcsoportban: Dobrean Dragos 4. Voda Alexandru 6. míg Rosca Madalina országos bajnoki címet szerzett. A felnőtt korcsoportban: Rosca Madalina 5. és Dobrean Dragos 7. lett. Jelenleg Rosca Madalina Németországban van a… Tovább »

'10 jan
12

A maroshévízi „Szeretet konyha” ide s tova közel öt éve létezik. Itt naponta 36 rászoruló helyi református, római katolikus és ortodox vallású eszik meleg ételeket. A konyhát a helyi református egyházközség alapította a Holland testvéregyházak segítségével. Ez évtől kezdődően a konyha üzemeletetője és a helyi Polgári Párt és Települési Székely Tanács között egy megállapodás született,… Tovább »

Maroshévízen továbbra is csökken a magyarság létszáma. Az évek során a legtöbb magyar anyanyelvűt az 1992-es népszámláláson jegyeztek, ekkor 5039 vallotta magát magyarnak. A legutóbbi népszámláláson a magyarság számaránya több mint ezerrel csökkent, vagyis a jelenleg 4034 magyar van. A magyarság évről évre csökken, ez a sokkal több elhalálozás és kevés születések aránya miatt van… Tovább »