'10 feb
25

Maroshévíz és Marcali között a testvér települési kapcsolat 1990. február 26-án alakult ki. Monostori László fő tanácsos elmondása szerint mindez úgy kezdődött, hogy mivel megyéjükben van egy Hévíz város a Hargita megyei Maroshévízt választották ki, hogy hátha testvér települési kapcsolatot tudnának kialakítani. E véget 1990. február 26 – március 1 között egy küldöttség látogatott Maroshévízre… Tovább »

'10 feb
18

A Budapest XV. kerület és Maroshévíz közötti kapcsolta ma ünnepli a 20. “életévét”. A kapcsolat Jánosi Zsolt budapesti lakosnak köszönhető.

'10 feb
17

Ma este két testvérvárosi küldöttség érkezett városunkba. Egyik a Budapest XV. kerületből és egy a Marcali testvérvárosból. A küldöttségek részt vesznek a Kemény János iskolanapokon.

Holnap 20 órától az Izabella vendéglőben farsangi bálra kerül sor. A belépők ára 7,5 lej, ami tartalmaz egy tombola jegyet is. A rendezők szívesen várnak mindenkit.

Február 2-4 között zajlott le a Hargita Kupával díjazott fiú röplabda torna. A Maroshévízi ISK 3-0 arányba győzte le a Nagybányai ISK I, Nagybányai ISK II, Balázsfalvi ISK, Dicsőszentmártoni ISK és Nagyszebeni ISK csapatait. Végeredmény: 1. Maroshévíz, 2. Nagyszeben, 3. Nagybánya II, 4. Balázsfalva, 5. Nagybánya I, 6. Dicsőszentmárton.

Február 1-3 között a Magyarosi sí pályán volt megtartva a Kelemen Kupával díjazott lesikló verseny, melyre 9 klub nevezett be. Íme az eredmények: kisifjúsági lányok: 1. Cioban Maria (Predeal), 2. Frăţilă Lavinia (Predeal), 3. Tamási Emma (Csikszereda). Fiuk: 1. Cozanu Andrei (Sinaia), 2. Portik Ákos (Gyergyószentmiklós), 3. Costea Bogdan (Predeal). Nagyifjúsági lányok: 1. Fazakas Aliz… Tovább »

Az eltelt hetekben a Maroshévíz környékén levő patakok vízszintjének jelentős része befagyott majd a jégre kerülve a víz állandóan magasodott a vízszint. Jelenleg a Magyaros negyeden áthaladó azonos nevű patak szintje veszélyesen megközelítette (15-20 cm-re is) a házakhoz vezető hidak alsó részét. Sokan már panaszkodtak is, e felől, hogy egy gyors felmelegedés esetén a kis… Tovább »