Csíkszeredában zajlott le a megyei döntő, a líceumoknak kiirt kosárlabda vetélkedő keretén belül. Maroshévízet az O.C. Tăslăuanu líceum képviselte és az alábbi eredményeket értek el: O.C. Tăslăuanu – csíkszeredai O. Goga 36-55, O.C. Tăslăuanu – gyergyószentmiklósi Salamon Ernő 16-37. A maroshévízi csapat a 4. helyen végzett ugyanannyi részvevő közül. A lányoknál: O.C. Tăslăuanu – csíkszeredai… Tovább »

Az elmúlt hét végén Maroshévízen zajlott le a mini röplabda megyeközi döntő szakasza. A fiúknál a Maroshévízi ISK csapata mindenik ellenfelét, Nagyvárad, Zilah, Dés, Balázsfalva, Kolozsvár, legyőzve jutott az elődöntőbe. Nem így a hévízi lány csapat melyik az öt csapat közül a 4. helyen végzett. Itt a marosvásárhelyi és balázsfalvi lányok jutottak tovább.

A napokban zajlott le Petrozsényba az Országos Szánkó Bajnokság. Ime a Maroshévizi ISK sportolóinak az eredményei: – gyermekkorcsoport Deac Răzvan 1 hely, Vâlcan Teodora 1 hely. A nagyifjúságiaknál: Vodă Ionuţ 2. , Deac Răzvan 4. A lányoknál: Vâlcan Lavinia 3. A kisifjúságiaknál Dobrin Dragoş 1, Vâlcan Ciprian 7, míg a lányoknál Vodă Adina 3, Vâlcan… Tovább »

A maroshévízi római katolikus egyházközség és a frankfurti római katolikus egyházközség a napokban ünnepelte a 20. testvéri egyházi kapcsolatot. Az eddigi évekhez hasonlóan most is Frankfurtból egy küldöttség érkezett városunkban. A képen Klaus Dieter Then látható amint a mai ünnepi misén átadja a minden évben általuk adományozott húsvéti gyertyát.

A Maroshévíz Települési Székely Tanács és helyi MPP tudomásul véve, hogy a Hargita, Kovászna és Maros megyei Románok Civil Fóruma holnap magyarellenes tüntetésre készül, felkér minden tisztességes székely magyart, hogy ne menjen elébe semmifele provokációnak, ne vegyenek reszt semmifele ellentüntetésen és maradjon mindenki nyugodt! Hiszen ez a provokatív megnyilvánulás mindössze a figyelemfelkeltés és a médiában… Tovább »

A Hargita, Kovászna és Maros Megyei Románok Civil Fóruma március 20-ra Maroshévízre hívta össze a három megye román lakosait, hogy közösen foglaljanak állást a magyar vezetők “irredenta, revizionista és szeparatista” akciói ellen. A Fórum vezetői megemlítik, hogy állást kell foglalniuk az említett három megyében történő „elmagyarosítás” ellen. A maroshévízi kultúrházban az összegyűltek egy sajtóközleményt is,… Tovább »

A Maroshévíz Infó ma tölti 5. életévét és ez alkalommal íme néhány adat a honlap múltjáról. 2005 márciusa közepén beindult a marosheviz.com ezen oldal előde melynek tartalma mindössze néhány folyóiratból kölcsönvett cikk volt. 2006 októberében a marosheviz.info címre költöztünk és az oldal tartalmának zöme román nyelven is olvasható 2006 november 5. óta, e honlap elérhető… Tovább »

Székely testvéreink! Március 15-e legnagyobb nemzeti ünnepünk. Arra biztatunk mindenkit, hogy külsőségeiben is jelenítsük meg az ünnep méltóságát: vegyünk részt közösségi megemlékezésen, tűzzük ki házainkra a magyar és székely zászlókat, ugyanakkor viseljünk ball mellünkön nemzeti színű kokárdát! GYERGYÓSZÉK SZÉKELY TANÁCSA

Holnap, március 12-én a helyi Izabella vendéglőben kerül megrendezésre a helyi RMDSz húsz éves fennállásának szentelt megünneplés. A programban: ünnepi beszédek, érdemoklevelek átadása, ünnepi műsor.

A napokban zajlott le Tekerőpatakon a Pro Tekerőpatak Kupával díjazott sífutó verseny, melyre közel 100 sportoló, 6 és 77 év közöttiek neveztek be. A maroshévízi sportolók eredményei: 1998–99 között született fiúknál: 1. Dobrean Ciprian, 2. Abedei Iulian. 1996-97-ben született fiúk korcsoportban 2. Cozma Liviu. 1994-95-ös korcsoportban 3. Petru Vlad, míg az 1980-89-es korcsoportban Péter László… Tovább »