Mostantól Maroshévizen és Borszéken is sugároz az Erdély fm a 105,4-es frekvencián. Noha külön szerkesztőséget nem hoznak létre a két új településen, a híradásokban és műsorokban kiemelt fontossággal bírnak majd az említett településeken történő események és hírek. Az Erdély FM 2007-ben indult rádióprodukciós irodaként. Szerteágazó területekről 30 különböző műsorcímet gyártott eddig 12 városban sugárzó erdélyi… Tovább »

Az elmúlt napokban zajlottak le a röplabda eldöntő országos tornái, melyeken a Maroshévízi ISK különböző korcsoportjai az alábbi eredményeket értek el: nagyifjúsági fiú torna Maroshévízen zajlott le. A hévízi csapat egyaránt 3-1 re győzte le a Zilah, Szeben és Ramnicu Valcea hasonló csapatait, így vereség nélkül jutva a döntőbe. A lány ifjúsági csapat Balázsfalván vendégszerepelt… Tovább »

A megyei labdarugó bajnokság 17. fordulójában: Maroshévíz – Szentegyháza 0-6. A hévízi csapat a 11. helyen található.

Április 20-26 között lesz megtartva a George Sbarcea könyvtári napok. A programban: április 20-án, 10 órától könyv kiállítás George Sbarcearól. Április 21-én, 16,30 tól George Sbarcea tiszteletére szimfonikus előadás. 17 órától beszélgetés Ilie Sandru, Dusa Traian, Bucur Octavian írókkal, 17,45 órától zene est, majd svéd asztal. Április 22-én 12 órától informatikai előadások, 13 órától rajz… Tovább »

A napokban egy kolozsvári kutató csoport látogatott városunkban, Dr. Lazarovici Gheorghe történész vezetésével. A csoport meglátogatta a Maroshévíz melletti rovásírásos szobrot, ugyanakkor ez alkalommal a csoport több rovásírásos követ és egy régi templom maradványaira is rábukkantak. Mivel e hely fontos történelmi jellegre úttal, e hónapban még egyszer a csoport kutatás céljából ide fog látogatni.

Vasárnap hivatalosan is átadták a kultúrházat, sajnos még nincsen sok helyen elvégezve, befejezve a munkálat. Lehet ezután. Itt a lépcsőkre és az épület körül levő járdákra gondolok, ahol nincsenek a munkálatok befejezve, elsimítva. A kultúrházhoz vezető lépcső szélén levő karfa is egy amatőr munkája lehet, amely egészében egy igen furcsa módon van felszerelve.

Holnap 10 órától a Zsákhegyi Magyar Hősök temetőjénél „tavaszi” takarításra kerül sor. Minden magyar érzelmű lakost a szervezők szívesen várnak.

Habár a múlthónap 20-án már itt egy magyarellenes fórumot is szerveztek, április 11-én 17 órától lesz a hivatalos felavatása a maroshévízi új kultúrháznak. Az épület mely a hajdani Urmánczy parkba épült 1982-ben kezdték el az építést miután a 100 szobás Urmánczy palotát meg semmisítették. A kultúrház 1987-re tető alá került, sőt a korabeli újságok hírt… Tovább »