Mind tudott 1925-től május utolsó vasárnapja a magyar hős katonák napja. E napot három éve a maroshévízi lakosság is megünnepel. Így vasárnap, május 30-án a Zsákhegyi Magyar Hősök temetőjében a helybéli lakosok virágokat helyeztek el a közel 130 sírhantra majd mécseseket gyújtottak, és imádsággal adtak hálát azoknak, akik életükkel fizettek a haza megvédéséért. Ha itt… Tovább »

Május 21 és 22-én rendezték meg Tirgu Jiu-ban a “Coloana Infinitului” elnevezésű Országos Könnyűzene- és Folk fesztivált. A maroshévízi Gyerekek Klubja két tanulóval képviseltette magát Craciun Ilie tanár irányítása alatt: az “O. C. Taslauanu” líceum kilencedikes tanulója, Raita Cristina Adriana dicsérő oklevelet nyert és harmadik helyet érdemelt ki a “Top Folk Grup”-nevű folk együttes Voda… Tovább »

Mától megnyitotta kapuit az Urmánczy strand. Habár a hivatalos megnyitó június 5-én lesz már a mai nap folyamán sok vendég, és helyi lakos a reggeli órákban már a fürdőnél tartózkodott. A strand nyitva tartása: hétfőn 9-15 óra között, kedden zárva, szerdán 13-19 óra közt, csütörtök péntek, szombat és vasárnap 9-19 óra között lehet fürödni. Jegyek… Tovább »

A napokban zajlott le Galati városában az Országos kisifjúsági lány röplabda bajnokság döntő tornája. A Macarie Marius edzette csapat eredményei: Maroshévízi ISK – Karánsebes 3-0, Maroshévíz – Bukaresti Dinamo 3-2, Maroshévíz – Galati II. 3-0, Maroshévíz – Galati I 3-1. A döntőben: Maroshévíz – Bukaresti Dinamo 3-0, így a hévízi lányok országos bajnoki címet szereztek.

Ma 9 órától megkezdődött a „Zöld offenzíva” program, mely keretén belül 9 és 17 óra között elektronikai hulladék begyűjtés lesz, így a Gyár negyed, a helyi polgármesteri hivatal előtti téren valamint a Plus üzlet lánc előtti téren fogják begyűjteni a hulladékokat. 10-10,30 között a polgármesteri hivatal gyűléstermében egy sajtó tájékozatóra is sor kerül, majd egy… Tovább »

KEDD, május 25., előadások kezdete: 10:30 és 12:30 “Aladdin és a Csodalámpa” – a marosvásárhelyi “ARIEL”-bábszínház előadásában. Jegyár: 5 lej. Jegyek kaphatók az előadás napján fél órával a kezdés előtt. Előjegyzések az óvódapedagógusoknál és tanítóknál. SZERDA, május 26., 16:30 órától “FOLYTATÓDIK A ZÖLD OFFENZÍVA”, tematikus aktivitások nyereményjátékokkal. PÉNTEK, május 28., 17:00 órától “Szívek fényből” -… Tovább »

A természetvédelmi program tovább folytatódik, több országos szintű akcióval. Ami a településünket illeti a május 26-án, kezdődik. 9 és 17 óra között elektronikai hulladék begyűjtés lesz, így a Gyár negyed, a helyi polgármesteri hivatal előtti téren valamint a Plus üzlet lánc előtti téren fogják begyűjteni a hulladékokat. 10-10,30 között a polgármesteri hivatal gyűléstermében egy sajtó… Tovább »

Az utóbbi hetekben a maroshévízi Shodan karate csapata több versenyen vett részt, melyekről kiváló eredményekkel térhettek haza. Böjthe Attila 4 Dános és Böjthe László 3 Dános mesterek elmondták, hogy az utóbbi versenyeken a sportolók 59 éremmel tértek haza és ezek zöme, mint arany érem, melyeket kumite és kata versenyekben szereztek. A legtöbb érmeket sportolók a… Tovább »

Maroshévíz és környéke újabb régészeti kutatások színhelye volt. A dr. Gheorghe Lazarovici egyetemi tanár, dr. Cornelia-Magda Lazarovici és dr. Gerhard Trnka paleontológus, a Bécsi Egyetem tanára alkotta csoport a tegnap, május 17-én több helyszínre ellátogatott, többek között a bajkópataki opálban gazdag területre. Elvégezték a helyszínek alapos felmérését, amely lehetővé teszi ezen területek felkerülését a régészeti… Tovább »

A megyei bajnokság utolsó fordulójában: Maroshévíz – Gyergyószentmiklós 1-0. A hévízi csapat az utolsó előtti helyen végzett.