Befejeződtek a helyi George Sbarcea könyvtár által szervezett versenyek melyek a Világ Gyermeknapok keretén belül zajlottak le. A szavalási verseny 32 diák vett részt a helyi iskolákból. Ime a nyertesek: román nyelv: 1. Vadană Ioana, 2. Rusu Bogdan Ionuţ, 3. Mândru Bianca. Angol nyelv : 1. Molnar Crina, 2. Vâga Loredana, 3. Stan Andra. Francia… Tovább »

Tegnap a maroshévízi Zsákhegyi Magyar Katonai temetőben a hévízi magyarság is megemlékezett a gyászos diktátumra. A magyar és székely himnuszok eléneklése után koszorúkat helyeztek el a helyi RMDSz, MPP, Települési Székely Tanács és a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület vezetői. Majd 16 óra 32 perctől 16 óra 35 percig megszólaltak a település a magyar templom ok… Tovább »

2010. június 4-én, pénteken lesz 90. éve, hogy Trianonban meghozták a magyar nemzet számára igazságtalan, mind máig katasztrofális és tragikus döntést. Arra biztatjuk Maroshévíz lakóit, közéleti, egyházi és civil szervezeti vezetőket, mindazokat akik nem utaznak a párizsi vagy budapesti megemlékezésekre, hogy június 4-én, pénteken 16,15 órára jöjjenek a Zsákhegyi Magyar Hősök temetőjébe, hogy tisztelegjünk hőseink… Tovább »

Megnyitotta kapuit a Bánffy fürdő telep, ahol a vendégek egy szép környezetben lubickolhatnak a 26 fokos termálvízben. Amint Kósa Andrástól, a strand üzemeltetőjétől megtudtuk a nyitvatartási órarend 9,30-tól 19 óráig, kivéve a keddi és a pénteki napok amikor a strand 11 órakor nyit. A medence térségében szabadtéri üzlet is bő választékkal várja a vendégeket, ugyanakkor… Tovább »

2010. június 4-én, pénteken lesz 90. éve, hogy Trianonban meghozták a magyar nemzet számára igazságtalan, mind máig katasztrofális és tragikus döntést. Arra biztatjuk Gyergyószék településeinek lakóit, közéleti, egyházi és civil szervezeti vezetőket, mindazokat akik nem utaznak a párizsi vagy budapesti megemlékezésekre, hogy június 4-én, pénteken szervezzenek megemlékezéseket a saját településükön, illetve vegyék fel a kapcsolatot… Tovább »