Mint ígértem információkat egészítek ki a városnapi vendégekkel kapcsolatban. Ismétlem, a már említett küldötteken kívül Platon pm. úr nem hívott más személyeket. Így Czibik Tamást sem, mert küldöttséget a meghívott polgármester állítja össze. Nem lévén a küldöttség tagja, Czibik úr nem vett részt a szombat esti hivatalos vacsorán. Ellenben Czibik úr meghívta a xv.ker. küldöttségét… Tovább »

A jövő héten lesz a Gyergyói EKE XIX vándortábora melynek keretén belül több túrákat is szerveznek. Ennek egyik túrája Urmánczy Nándor nevét viseli. E túra három napos lesz (szerda, csütörtök és péntek) mely alkalommal Maroshévízre látogat több mint ezer ember a történelmi Magyarország több településéről. A turisták meglátogatják a Urmánczy Nándor sírboltját, az Urmánczy fürdőt,… Tovább »

Július 27 – szeptember között a maroshévízi Művelődési Házban művészeti kiállítást lehet megtekinteni. A kiállított darabok között lesznek grafikai rajzok, festmények, szobrok, kerámiák. Látogatási program: minden kedden 10-14 óra között és minden szerdán 14-18 óra között. (Info: Antal Marcela).

Péntek és vasárnap között tartották meg a Maroshévíz Kupával díjazott ifjúsági labdarugó tornát, az 1999-ben születettek végső állása: 1. Pietricica Piatra Neamţ, 2. Arsenal Beszterce, 3. Maroshévízi Tudomány, 4. Marosvásárhelyi FCM, 5. Régeni Lendület 6. Sporting Suceava, 7. Csikszeredai Siculum, 8. LPS Piatra Neamţ, 9. Udvarhelyi Roseal, 10. Marosvásárhelyi 2. FCM, 11. Csikszeredai 2. Siculum…. Tovább »

Tudomásom szerint a budapesti küldöttségben Hajdu László pm., dr. Herczeg Julianna aljegyző, Szanti Péter Istvánné oszt.v. és Németh Angela , a MOS biz. elnöke lesznek, a marcali küldöttséget dr.Sütő László pm. vezeti, tagjai: Zajcsuk Lajos pénzügyi irodavezető, Bodóné dr. Molnár Irén és Berta Imre gk. vezető. Más küldöttséget a hivatal nem hívott meg. Elképzelhető más,… Tovább »

Csütörtöktől több magyarországi küldöttség lesz jelen településünkön. Így Marcali testvérvárosból lesz jelen egy küldöttség, Budapest XV. kerületből Hajdú László polgármester vezetésével lesz jelen egy küldöttség, melybe Czibik Tamás volt kerületi polgármester is jelen lesz. Czibik úr 1990-ben, mint polgármester írta alá a két település közötti testvéri kapcsolati szerződést. Szintén csütörtöktől egy küldöttség érkezik a várpalotai… Tovább »

Péntek, július 16: több helyi és környékbeli együttes népzene és könnyűzene koncertje. Továbbá a helyi Rapsodia Călimanilor koncertje, ezt követően a borszéki népművészeti iskola előadása tekinthető meg. Este a Gyergyószentmiklósi Plan Perfect együttes koncertje. Szombat, július 17: népzene: Daniel Raţiu, Arghil Cioată, Anamaria Cioată, Miron Simionca, majd magyar népzene a csíkszeredai Nemzeti Kollégium előadásában. Este… Tovább »

Alig adták át a Maroshévíz – Gyergyószentmiklós gáz vonalat és máris eddig ismeretlen tettesek ellopták a Bajkó-patak közelében levő gázvezeték végénél levő csapot és az itt levő kerítést. Az illetékesek hamar sikerült közbelépniük és mára már új csap van felszerelve és az ellopott kerítés helyett is új, van felállítva.

Maroshévíz központjában a George Sbârcea könyvtár szomszédságában egy szobor alapjának kezdtek neki. Sokan arra gondolnak, hogy a híres zeneszerző, író szobrát fogják ott felavatni, hisz megérdemelné, nemhiába a Dónáth úti nyíló orgonák zeneszerzője településünk leghíresebb román szülöttje és eddig még bár utcát sem neveztek el róla, holott Agigea városa már utcát nevezett el róla. Itt… Tovább »

Ezen a héten egy frankfurti küldöttség érkezett városunkba. A Frankfurt-iak az ottani római katolikus egyháztól érkeztek, akikkel a hévízi hasonló felekezet testvéri kapcsolatba van. A vendégek jelen voltak a helyi egyház búcsúján, valamint a Klaus Dieter Then vezette csoport, meglátogatja Maroshévíz fontosabb nevezetességeit.