'10 aug
31

Miután 2007-ben a maroshévízi születésű Stracula Attila egy román társalgási kézikönyvet jelentetett meg a napokban megjelent egy újabb könyvet, ez utóbbinak a címe: Ghid de conversatie Roman Maghiar. A film és színház kritikusként is tevékenykedő Stracula Attila könyve egy marosvásárhelyi kiadóhivatal gondozásában látott napvilágot.

'10 aug
30

Augusztus 29-30 között egy kilencfős küldöttség látogatott a Budapest XV. kerület hivatala támogatásának köszönhetően Maroshévízre. Ez alkalommal a küldöttségben képviseltették magukat a ClubNetCet egyesület elnöke, Mozga Márta, valamint Csapó Lajos festőművész, aki szintén a ClubNetCet tagként volt jelen, de ő többek kozt az Alkotó Művészek és Művészetpártolók Egyesületének az elnöke is. A testvértelepülésből érkezett vendégek… Tovább »

'10 aug
27

A maroshévízi Diákok klubjának a néptánccsoportja a múlt hét folyamán a Budapest XV. kerület testvérvárosában vendégszerepelt, ahol a Nemzeti Napok alkalmával, népzenei műsorral léptek fel, nagy sikert, elismerést aratva úgy a házigazdák, mint a külföldi vendégek körében. A csoport tagjai: Voda Ioana, Raita Cristina, Cioloca Malina, Vlaic Alexandra, Rusu Diana diákok valamint Craciun Ilie tanár… Tovább »

'10 aug
21

Szeptember 24-én a helyi kultúrházban kerül sor az ORION együttes koncertjére. Mit kell tudnunk az együttesről. 1984-ben alakult Maroshévízen, alapítói Lázár Botond, Blaga Sorin, Grigoras Mircea és Macarie Marius. Az együttes több saját zenével rendelkezett már ezekben az években mint: Autostrazi in cosmos, De ce?, Baka Blues stb. Számos fellépésük volt a Cenaclul Flacara keretén… Tovább »

'10 aug
19

Ma a maroshévízi diákok klubjától egy gyermek néptánc csoport is elutazott a Budapest XV. kerületbe. A Craciun Ilie vezette csoport az augusztus 20-i ünnepségeken, vesznek részt a rákospalotai polgármester meghívására. A diákok maroshévízi és környékbeli néptáncokat fognak előadni az ünnep alkalmával.

'10 aug
18

Holnap egy tíztagú küldöttség látogat el a Budapest XV. kerület testvér településre. A küldöttség egy budapesti meghívásnak tesz eleget és többek között részt, vesznek Magyarország Nemzeti ünnepén, ugyanakkor Hajdú László kerületi polgármester egy mandátum végi beszámolót is fog tartani melyen jelen lesznek a XV. kerület testvértelepüléseinek a küldöttjei is. A maroshévízi küldöttséget Platon Stelu polgármester… Tovább »

'10 aug
16

Nemrég egy gyergyószentmiklósi cég nekilátott a maroshévízi református templom külső felújításának. A templomot utoljára 1993-ban javították így mára már ráfért egy újabb külső tatarozás. Amint megtudtuk Balla Árpád lelkésztől a templom felújítása 35.000 lejbe kerül ebből 10.000 lejt a helyi polgármesteri hivatal biztosít, míg a többi összeget a hívek, és más adakozóktól kell, begyűjtse az… Tovább »

'10 aug
12

Tegnap este egy nagy vihar és az ezt követő eső, felhőszakadás, több kárt okozott a településen. Összesen több mint 100 házat és gazdasági épületet öntött el a víz, több háztető fedeleit törte be a jégeső. A legnagyobb károkat a Válya és a Mag-len negyedben voltak, de károk voltak a település többi részein is, így a… Tovább »

A napokban a maroshévízi Zsákhegyi Magyar Hősök temetőjét meglátogatta a Szarvasi Viribus Unitis Alapítvány egy csoportja. Ez alkalommal a vendégek koszorút helyeztek el az első világháborúban elesett magyar hősök emlékére. Az alapítvány e csoportja egy emléktúra keretén belül érkezett Maroshévízre amely túra július 31-én kezdődött. A maroshévízi tartózkodásuk alkalmával Gugolya Mátyás, honvéd sírja után is… Tovább »