'10 Sze
27

Közel két hete egy könyv jelent meg Maroshévíz történetéről, az első rovásos írásoktól napjainkig. A monográfia B5-ös alakú és több mint 240 oldalas. A könyv a csíkszeredai Státus kiadónál látott napvilágot.

'10 Sze
24

Holnap és holnapután a helyi zöldség piacon „Maroshévízi Ősz” el nevezésű termésnapokat tartanak, mely alkalommal több népzene és könnyűzene együttes felfog lépni az ott levő színpadon.

'10 Sze
22

Tegnap este a maroshévízi Települési Tanács megújult. A gyűlés első felében új tagok lettek felvéve Sánduly László, Dezső Ferenc, Ladó Miklós és Dr. Csíki Antal urak személyében. Ezt követően tisztújításra került sor. Jelöltek Ladó Miklós és Strasszer István. A szavazás eredménye Ladó 4, Strasszer 3 és egy tartózkodó szavazat volt. Az új elnök átveszi a… Tovább »

'10 Sze
12

Ma zajlott le a III. Dr. Urmánczy Nándor emléknap, mely mára a hévizi magyarság egyik legismertebb napja lett. Az ünnepi műsor 8,30-kor kezdődött ünnepi szentmisével, ezt követően egy ünnepi műsort láthattak a jelenlevők, melyen Deme Erika, Orbán Zsolt és Balla Péter hazafias énekei és versei hangzottak el. A nap következő momentuma az Urmánczy Nándor sírjának… Tovább »

'10 Sze
10

A Dr. Urmánczy Nándor Egyesület szívesen látja Maroshévízre a szeptember 12-én tartandó: III. DR. URMÁNCZY NÁNDOR EMLÉKNAP -ra Program: 8, 30-9,30 óra: Szentmise a maroshévízi római katolikus templomban 9,30-10 óra: Szavalatok, koszorúzás Dr. Urmánczy Nándor sírjánál 11 óra: Fotó-dokumentum kiállítás, konferencia: Dr. Urmánczy Nándor és a Székelyföld. Beszédet mondanak: – Dr. Gortvay István ügyvéd, (Budapest),… Tovább »