'10 okt
26

A mai színházi előadás elmarad, melyet november 16-án lehet majd megtekinteni. Az eladott jegyek a november 16.-i újra programozott előadáson érvényesek. (Info: Antal Marcela)

'10 okt
26

A napokban egy újabb könyv hagyta el a nyomdát. A könyv címe: „Ţesături româneşti din zona Mureşului Superior (Secolul XX)” és a várhegyi Dobrean Doina adatta ki. A könyv A4-es formátumú és részletes leírásokat tartalmaz, hogy a XX. században hogyan állították elő a házi szőnyegeket, ingeket, tarsolyokat, törlőket. A könyv hivatalos bemutatója, Maroshévízen, a december… Tovább »

'10 okt
25

Október 28-án 12 órától a helyi George Sbarcea könyvtárban egy információs előadás keretén belül előadást tartanak hogyan lehet európai pénzeszközöket igényelni hogyan kell kitölteni az igénylő iratokat. November 5-én szintén a városi könyvtárban egy projekt veszi kezdetét „Mesebeli játékok” címen, mely a helyi Voinicelul óvodával közösen lesz megtartva. E napon egy rövid rajzfilm megnézése után… Tovább »

'10 okt
25

Az Országos Ifjúsági röplabda bajnokságban szereplő kisifjúsági maroshévízi csapatok eredményei: – lányok: Marosvásárhelyi ISK – Maroshévízi ISK 3-0. – fiúk: Maroshévízi ISK – Karácsonykői (Piatra Neamt) LPS 0-3.

'10 okt
25

Junior A (U18): Maroshévíz – Székelyudvarhelyi Sportiskola 0–0. A bajnokság állása: 2. Maroshévíz 9 ponttal, Junior C (U14): Maroshévíz – Székelykeresztúr 3–0 Maroshévíz – Gyergyószentmiklósi Jövő 1–0, A bajnokság állása: 3. Maroshévíz 20 ponttal. Junior D (U12): Maroshévíz – Csíkszeredai VSK 1–4, Balánbánya – Maroshévíz 0–0. A bajnokság állása 4. Maroshévíz 9 ponttal Junior F… Tovább »

'10 okt
24

Október 18-23 között egy küldöttség utazott Maroshévízről Budapestre. A küldöttség a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület részéről utazott a Magyar fővárosba, ahol eleget tettek egy testvérvárosi (Budapest XV. kerület) egyesület meghívásának is. Október 19-én a Csili Művelődési Központba részt vettek egy rajz kiállításon, majd egy együttműködési egyezményt írtak alá a Mozga Márta által vezetett ClubNetCet és… Tovább »

'10 okt
24

Október 22-től a református egyházközséghez vendégek érkeztek a kolozsvári Gyengénlátók Intézetétől. A vendégek az itt tartózkodásuk alatt megismerkedtek településünkkel, de a megye több településére is ellátogattak. Ma délelőtt a helyi református templomban az Isten tisztelet után a vendégek egy igen színvonalas előadást mutattak be a jelenlevőknek ahol énekeket és verseket adtak elő.

'10 okt
23

Ma, október 23-án, az 1956-os forradalom napja, mely nemcsak Magyarország hanem Románia magyarságának is nagy ünnepe, hisz a magyarországi diktatúra elleni forradalom és a szovjet meg¬szállás ellen folytatott szabadságharca, amely egyben a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt, Erdélyben is sokan szimpatizáltak, részt vettek valamilyen formán a forradalommal. A mai nap Erdély szerte… Tovább »

'10 okt
17

Október 18-22 között egy küldöttség utazik Maroshévízről a Budapest XV. kerület testvértelepülésre. A küldöttség a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület részéről fog ellátogatni a magyar fővárosba, ahol egy rákospalotai (XV. kerület) egyesület meghívására részt vesznek egy rajz kiállításon és annak díjazásán. Ez alkalommal egy másik budapesti egyesület vezetőségével is fognak találkozni a Hévíziek, hisz az Alkotók,… Tovább »

'10 okt
14

Szombaton, október 16-án 20 órától a helyi Izabella vendéglőben szüreti mulatságra kerül sor. Ez alkalommal fellép a Józsi és Bandi Banda. A jegyek árai: 7,5 felnőtteknek, 5 lej gyermekeknek.