'10 dec
29

A napokban egy új könyv jelent meg. Címe: Structuri ocupationale traditionale in zona Toplitei Muresului superior. A könyv melyet a maroshévízi Marc Dorel muzeológus irt B5-ös formátumú és 281 oldalas. A Könyv a Maroshévíz és környéki régi mesterségekről ír.

'10 dec
28

Ma 12 órától a polgármesteri hivatal gyűléstermében lesz bemutatva a „Topliţa repere monografice” című könyv. Szerzői: Ilie Şandru, Felicia Man, Costel Cristian Lazăr. A könyv B5-ös formátumú és 112 oldalt tartalmaz.

'10 dec
21

A Csíkszeredában tartott megyei élsportolóinak díjkiosztó ünnepségén Tófalvi Éva sílövő lett Hargita megye legjobb sportolója a 2010-es esztendőben. Az ifjúsági korcsoportban: 7. helyen végzett Valcan Alexandru Ionel a maroshévízi ISK szánkó csapatától. Az ifjúsági csapatok díjazásánál pedig a maroshévízi ISK női röplabda csapata az első helyen végzett, a csíkszeredai jégkorong U18 és az udvarhelyi gyephoki… Tovább »

'10 dec
16

A maroshévízi Kolping család gyűjtési akciót kezdeményezett a szárhegyi Böjte Csaba atya által működtetett gyermekotthon részére. A gyűjtésre adakozott a maroshévízi Kemény János Elméleti Líceum diákjainak is egy része, így több mint 100 csomagot sikerült eljuttatni a gyermekotthonnak. A csomagok többek között tartalmaznak ruhaneműket és iskolai felszereléseket.(Info: Kolping család)

'10 dec
16

Jó dolog a tömbházak hőszigetelése, de sajnos több helyen adódnak problémák is. Habár ezeket a lakok jelezték a polgármesteri hivatalnak eddig semmilyen választ nem kaptak. Példaként lehet említeni, hogy a Balcescu út B tömbházának egy részénél az erkélyekre felszerelt hőszigetelt ablakok egy részét nem lehet kinyitni, így ezeket a lakók soha nem fogják tudni takarítani…. Tovább »

'10 dec
16

A napokban elkezdődtek a Maros sportpálya melletti mélyfúrások. A munkálatokat egy csíkszeredai cég végzi és a mai nap elérték a 40 méter mélységet. Amint megtudtuk a munkálat vezetőitől a termálvízért való fúrások eddig volt a nehezebb hisz eddig mészkő rétegen kellett fúrniuk. A fúrásokat 200 méterig fogják folytatni és remélhetőleg egy hónapot fognak tartani a… Tovább »

'10 dec
15

Szombattól kezdődően megnyitja kapui a Magyaros település részen levű sípálya. Ugyanakkor holnap sípálya avató lesz Borszékon, mely eseményre el fog látogatni Elena Udrea miniszter asszony is.

'10 dec
14

A maroshévízi református egyházközség 20 éve testvéregyházi kapcsolatba van a hollandiai Hengello település hasonló egyházával. Az eltelt évek alatt a hengelloi egyházfők két évenként ajándék csomagokkal kedveskedtek a hévízieknek. Ma is eljöttek a Hollandok és több mint 300 ajándékot hoztak a helyi gyermekeknek, ifjaknak.

'10 dec
14

Ma egy bizottság látogatott el városunkba a Megyei Tanács részéről akik meglátogatták a helyi római katolikus és református templomot. A látogatás célja az volt, hogy megvizsgálják a két templomot, hogy felkerülhessen a műemlékek listájára. A református templomot 1892-95 között, míg a római katolikus templomot 1868-73 közötti időszakban építették.

'10 dec
10

Elkezdődött egy jégpálya építése a helyi református templom szomszédságában. Amint megtudtuk az illetékesektől, ha az idő megfelelő lesz akkor már a jövő hét végén üzemelni fog a pálya. Ugyanakkor itt különböző versenyeket is akarnak szervezni, sőt gyermek hoki meccsekre is sor fog kerülni.