Több mint tíz éve a maroshévízi Bajkó-pataki temetőt rendszeresen gyalázzák. Így egyik napról a másikra eltűnnek a virágok, koszorúk vagy egyszerűen széttörik a sírokat. Ezek végett már több alkalommal az eseményeket jelentették úgy a helyi illetékeseknek, mint a bukaresti hatóságoknak. A temető gyalázás folytatódik. A napokban a helyi rendőrséget újból tudatták, hogy ismét több sírt… Tovább »

– márc. 25. péntek, 10:30 és 12:30 „Alba ca zapada si cei sapte pitici” a marosvásárhelyi „Ariel” társulat előadásában – ápr. 5. kedd, 11:00 és 13:00 „Povestea Prostiei” a bákói „Bacovia” társulat előadásában – ápr. 8. péntek, 17:00 „Voci de primavara” a Maroshévízi Népművészeti Iskola koncertje (belépés ingyenes) – ápr. 21. csütörtök, 19:00 „Oraşul nostru”… Tovább »

Ahogy valószínűleg hallotta már mindenki szombaton március 26-án , 20.30 és 21,30 óra között ünneplik a Föld Órája (Earth Hour) elnevezésű akciót – mely egyedülálló kampány a történelemben és 2010-ben sikerült elérni, hogy mintegy 1 milliárd 300 millió ember, 128 országban, kapcsolódott be e kampányba. Daniela Pop, a maroshévízi Környezetvédelmi és Vízügyi “PROMURES” Szövetség meghívja… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap 3. száma, mely olvasható itt a weboldalunkon is.

Új beruházás Maroshévízen! Borbély László miniszter úr közbenjárására a Maros Megyei Vízügyi Igazgatóság nagyszabású beruházásba kezd a Magyarós pataka medrének rendezésére. A beruházás értéke 6 millió Ron, azaz 60 milliárd Rol/. Emlékeztetőül megjegyzendő, hogy a miniszter úr, Markó Béla miniszterelnök helyettes kíséretében, személyesen győződött meg a munkálatok szükségességéről amikor a 2005-ös nyári árvíz után lelátogatták… Tovább »

2011, március 13-án 11,30 órai kezdettel tartjuk hagyományos március 15-i ünnepi műsorunkat a római katolikus templomban. A Kemény János Elméleti Gimnázium vezetősége szívesen vár mindenkit.

Ma 15 órától volt megtartva a Hargita Megyei Sajtógála, melyen a megyénkben dolgozó újságírók munkájának elismerését díjazta a Hargita Megyei Tanácsa. Ez alkalommal a Krónika tudósítója, Jánossy Aliz az általa, 2010-ben, készített sorozatos tudósítások a Dr. Urmánczy Nándor Egyesületről első helyezést ért el.

Cseke Attila miniszter személyes hatáskörében 485000 lejt utalt ki a műtő-blokk rehabililitására. Örömmel vettük a hírt és reméljük megfelelő népszerűsítésben lesz része ennek az RMDSZ által juttatott támogatásnak, nem úgy mint számtalan más támogatás/lásd a kultúrház esetét, stb/,amikor mások díszelegtek idegen tollakkal, azaz nem általuk szerzett támogatásokkal. (Infó: Mohácsek Ákos)

Nemrég elnök választás zajlott le a maroshévízi Demokrata-Liberális Párt keretén belül. Az új elnök Hiriscau Eugen tanár lett.