A tegnapi tanácsülés elé terjesztett kérésre négy román egyesület beadványt nyújtott be a kérés visszautasítására. Az ülésen tanácsosi minőségében Costel Lazar úr (PNL) revizionista, irredenta és román ellenes tevékenysége miatt a kérés elutasítását kezdeményezte. A kérést benyújtó U.N.k.E. képviselője nem kapott szót, mert nem kötelező szót adni a teremben ülő nem hivatalos személyeknek. A szobor… Tovább »

A kézdivásárhelyi Városi Színház 2011. május 7-én, szombaton 19 órától városunkban vendégszerepel, mely alkalommal „A meccs” című színdarabot fogják előadni. A darab Egressy Zoltán, kortárs magyar szerző alkotása. A történet egy játékvezetői öltözőben zajlik: meccs előtt, a két félidő között, és a meccs végén. Három szereplője egy futballmérkőzés bírói csapata: Szappan, a visszaminősített futballbíró, Művész,… Tovább »

Holnap, április 27-én, 15 órától a Települési Székely Tanács kezdeményezésére, a Zsákhegyi Magyar Hősök temetőjében tavaszit takarításra kerül sor, hogy azok sírjainál akik az életüket adták a haza megvédéséért és a tél folyamán összegyűlt szemetet és egyéb károkat (letört keresztek) eltüntessük. Ezért aki csak teheti egy órát szánjon a szabad idejéből e nemes célra.

Április 22-én ünneplik a Föld Napját, melyet első alkalommal 1970-ben tartották meg az Amerikai Egyesült Államokban, mely azóta világméretű nappá nőtte magát ki. E nap tiszteletére a tegnap, április 21-én a maroshévízi „PROMURES” környezet védő egyesület, a helyi polgármesteri hivatallal karöltve a Bánffy fürdő telepen egy nagyszabású környezet takarításnak fogtak neki. Az akción 20 önkéntes… Tovább »

Ma megjelent a Maroshévízi Hírlap 4. számának a nyomtatott és elektronikus (http://hirlap.marosheviz.info) változata.

A Kézdivásárhelyi Városi Színház szakemberei megnézték a színpadi lehetőségeket és nem tudják vállalni a Tisztújitás elõadását. Szerencsére tudnak egy más előadást hozni, ugyanaznap és ugyanabban az órában, azaz május 7-én 19,00 órától. Az új darab címe Sóska, sültkrumpli avagy a meccs, szerzője Egressy Zoltán. Belépő 8 és 14 lejes jegyekkel. A hévízi színpadon nem lehet… Tovább »

Április 21-én a maroshévízi „PROMURES” környezetvédő egyesület, a „Föld Napja” alkalmával egy takarítási rendezvényt szervez a Bánffy fürdőtelepen. Ez a rendezvény a „Heti takarítás” napokon belül lesz tartva melyet a helyi polgármesteri hivatal kezdeményezett. Aki részt szeretne venni az említett napon 11 órakor jelenezzen a helyi George Sbarcea könyvtár előtt, ahol kesztyűket és zsákokat is… Tovább »

Tegnap a Dr. Urmánczy Nándor egyesület a helyi tanács elé terjesztett egy kérelmet amiben egy Urmánczy Nándor szobor felállítását kérelmezik. Íme a román nyelvű kérelem: CĂTRE CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI TOPLIŢA Asociaţia Culturală „Dr. Urmánczy Nándor” Egyesület din Topliţa, se adresează consiliului local deoarece intenţionează să amplaseze în municipiul Topliţa o statuie (bust din bronz)… Tovább »

1964. április 11-én ünnepelték először a Magyar Költészet Napját. 2011. április 11-én 16 órai kezdettel, a Kemény János Alapítvány, a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület, az Alma Mater Kemény János Alapítvány és a Kemény János Gimnázium szervezésében a maroshévízi Kemény János Elméleti Gimnázium dísztermében immár a hatodik „Költők napja” elnevezésű rendezvényre került sor. A rendezvény kezdetét… Tovább »

1964. április 11-én ünnepelték először a Magyar Költészet Napját. Ma, 2011. április 11-én 16 órai kezdettel, a Kemény János Alapítvány, a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület, az Alma Mater Kemény János Alapítvány és a Kemény János Gimnázium szervezésében a maroshévízi Kemény János Elméleti Gimnázium dísztermében első alkalommal lesz megtartva a „Költők napja” elnevezésű rendezvény. Jelen lesznek… Tovább »