'11 aug
22

Megjelent a Maroshévízi Hírlap elektronikus és nyomtatott 8. száma.

'11 aug
10

Amint már hírül adtuk a múlt héten a Mag-len negyedbe régészeti ásatásoknak fogtak neki. Tegnap befejeződtek az ásatások. Csergő Tibor a gyergyószentmiklósi múzeum igazgatója elmondása szerint az említett helyeken új kőkorszaki telepek maradványaira bukkantak, melyek i.e. 20.000 – 14.000 évvel ezelőttiek. Ugyanakkor bronzkori leleteket is találtak melyek i.e. 1.300 – 1.400 évesek lehetnek. Az igazgató… Tovább »

Aug. 7.-én az ország egyik legtechnikásabb, Garânai Banat Mountain Bike Maratonon (BMM2011) reszt vettek a Bike Toplitát képviselő Sánduly László és a Merida NoMad teamet képviselő, székelyudvarhelyi Fodor Emese. László a 48. helyezést érte el, Emese a dobogó 3. fokara állhatott fel. Gratulálunk nekik. (Infó Sánduly László)

Nemrég a maroshévízi Shodan Sport Egyesület Székelykeresztúron vett részt egy karate kupán. A hévízi sportolók 11 arany, 15 ezüst és 5 bronz éremmel tértek haza A sportolók 6-22 éves korosztályok különböző korcsoportjaiban jeleskedtek. Íme a díjazottak: Kósa Ervin 3. hely kumitéban, Dusa Maria 2. hely kumitéban, Kiss Andrea 2. katában és 3. kumitéban, Szőcs András… Tovább »

Augusztus 5-7 között a maroshévízi Promures környezetvédelmi egyesület, kirándulást szervez a Kelemen havasokba, az ott levő nemzeti parkba. A kirándulás a nemzeti parkok és állatkertek nemzetközi napja alkalmából lesz szervezve. Az egyesület így akarja a fiatalsággal megtanítani, hogy miért is fontos, hogy védjük a környezetet. Feliratkozni az alábbi telefonszámon lehet: 0744117790. Infó: Daniela Lenuta Pop.

Mától egy régészekből álló csoport érkezett városunkba. Amint már hírül adtuk településünkön több régészeti leletet találtak az elmúlt időszakban. A ma érkezett csoport gyergyószentmiklósi, kolozsvári, csíkszeredai, jászvásárhelyi és targujiu-i szakértőkből tevődik össze és ásatásokat fognak végezni újabb kőkorszak-béli leleték feltárása érdekében.

Augusztus 9-én Maroshévíz testvérvárosából, Marcaliból, egy csoport érkezik a Maros parti településre. A csoportot Monostori László volt főtanácsos (alpolgármester) vezeti és a vendégek az itt tartózkodásuk alatt megismerhetik Maroshévízt, de a megye több más településére is el fognak látogatni.