'11 Sze
30

Maroshévíz központja már az első világháború előtt sok szép régi épületével egy kisvárosi központra hasonlított. Sajnos ezt a központot 1977 és 1982 között gyilkos elmék megsémisítették. Több mint ötven épületet bontottak le helyükbe tömbházakat építve. Az akkor időszakban „divat” volt a régi épületek eltüntetése, de majdnem sehol nem rombolták le a történelmi központot, hanem mellettük… Tovább »

'11 Sze
29

A maroshévízi George Sbarcea könyvtár szeretettel vár mindenkit a „Könyvtárak éjszakája” elnevezésű program megtekintésére, mely november 3-án 19 órától kezdődik. Programban: Doina Dobreanu: ”SURÂSUL AMINTIRILOR” és „CÂNTECUL OBÂRŞIEI“ című könyvének bemutatója. Képzőművészeti kiállítás, valamint román néphagyományok megtekintése. Végezetül a könyvtár és a könyv raktár megtekintése. (Info: Viorica Lazar)

'11 Sze
29

Úgy nyomtatott mint elektronikus formátumban megjelent a Maroshévízi Hírlap 9. szeptemberi száma, (http://hirlap.marosheviz.info)

'11 Sze
26

Október 1-én 20 órai kezdettel az Izabella vendéglőben ”Szüreti mulatság”-ra kerül sor. Fellép az Evergreen együttes. Belépők: felnőtteknek: 7,50 ron és diákoknak: 5 ron.

'11 Sze
26

Valamikor a födeles hidak egész vidékünkön ismertek voltak, így megyénkbe Kiskadács, Kobátfalva Siménfalva Csekefalva, de Segesváron vagy épp Torda mellett is építettek ilyen hidakat. Jelenleg ezek közül csupán egy pár van még meg, az Udvarhely és Torda mellettieket időközben felújították és bevezették a turisztikai hálózatba. A födeles hidak mai szemmel egyeseknek eléggé furcsák, sokan felteszik… Tovább »

'11 Sze
24

Ma 8 órától városi „nagytakarításra” kerül sor. Érdeklődni: Kalapács Zsolt: tel. 0731354085 vagy Daniela Pop, tel. 0744117790.

'11 Sze
20

Holnap, szeptember 21-én délelőtt városunkba látogat Dr. Zsigmond Barna Pál, Magyarország főkonzulja. A főkonzul úr többek közt udvariassági látogatást is fog tenni Maroshévíz polgármesterénél.

'11 Sze
20

A megyei labdarugó bajnokság 4. fordulójában: Homorodalmás – Maroshévízi Tudomány 3-2 (0-1) A hévíziek góljait: Mezei Paul és Kelemen Cristian rúgták. A Tudomány csapata a 3. helyen van.

'11 Sze
15

Szeptember 21-től az RMDSZ és a Kemény János Gimnázium vendége lesz a hat tagú küldöttség Dr .Sütő László polg.m., Humpok József és Zajcsuk Lajos pénzügyi szakemberek, Szilágyi István, az összevont Mikszáth utcai és Noszlopy G. iskolák igazgatója, Terjék András adószakértő, Berta Imre gépkocsivezető. A küldöttség szeptember 25-én tér haza. (Infó: Mohácsek Ákos)

'11 Sze
15

Maroshévíz immár 21 éve van testvér települési kapcsolatba a Somogy megyei Marcali városával. E hónap 18-21 között egy csoport fog látogatni Marcaliból a Maros parti településre Dr. Sütő László polgármester vezetésével. A magyarországiak a hévízi polgármesteri hivatal meghívásának tesznek eleget. Ezt követően szeptember 28-án a hévízi polgármesteri hivatal részéről egy csoport fog látogatni Marcaliba.