'12 feb
29

Az előző évekhez képest az idén már jóval korábban nekiláttak az illetékesek a Maroshévízi Napok szervezésének. Az eddigi napokhoz képest ez évben két napos lesz a városnapok, július 21 és 22. Eddig két együttessel szerződést kötöttek, így 21-én 22 órától a Semnal M együttes és 22-én 22 órától a Holográf együttes fog színpadra lépni. Ugyanakkor… Tovább »

'12 feb
28

László Áron maroshévízi római katolikus plébános számára zárták le a 2000. mappát a gyergyószentmiklósi Demokráciaközpontban. A honosítási kérelmet tartalmazó dossziét a plébános otthonában február 24-én, pénteken adta át Bákai Magdolna irodavezető. László Áron elmondta, hogy nagy csalódásként élte meg a 2005-ös népszavazás eredményét, ennek ellenére ő azelőtt és azután is magyarnak érezte magát, de úgy… Tovább »

'12 feb
27

A törvény értelmében semmilyen folyót, patakot nem szabad szennyezni, ezt törvény bünteti. Ez így igaz és így is kell lennie. Maroshévízen is ha egy magán személy például a Maros folyóba mossa az autóját, vagy a szőnyeget megbüntetik, sajnos a patakok, folyók szennyezése csak egyeseknek van betiltva. Maroshévízen ezen a télen az utakra szórt só és… Tovább »

'12 feb
25

A Székelyudvarhelyi Sportiskola egy, négy csapatos labdarúgótornát szervezett az 1999-es korosztályos csapatok részére. Részt vettek a házigazda ISK csapata, a Székelyudvarhelyi Roseal, a Csíkszeredai VSK és a Maroshévízi Tudomány. Eredmények: Csíkszereda – Maroshévízi 0-1, Roseal – ISK 1-3, Csíkszereda – ISK 6-0, Maroshévíz – Roseal 1-2, Csíkszereda – Roseal 1-1 és Maroshévíz – ISK 1-1…. Tovább »

'12 feb
24

A Hargita fürdőn megtartott símaratonon, melyre 114 versenyző nevezett be, a maroshévízi Ráduly Iulian, a 2002 után születtettek korcsoportjában az első helyen végzett.

'12 feb
22

Megjelent a Maroshévízi Hírlap februári száma. Elektronikus formátumba az alábbi címen olvasható: http://hirlap.marosheviz.info

'12 feb
21

A napokban zajlott le Borszékon a Lőrincz Pál Emlékverseny, melyre 152 versenyző iratkozott fel. Íme a maroshévízi sportolók eredményei: I – II osztályos lányok: III – Hámos Roxana, Maroshévíz. V – VI lányok: I – Kiss Timea, Maroshévíz VII – VIII fiúk: II – Walther Richárd, Maroshévíz. IX – XII lányok: I – Copoț Bianca,… Tovább »

'12 feb
20

Maroshévíz legrégebbi testvértelepülése a Bács Kiskun megyei Solt település. A két település között még 1940-ben írtak alá testvér kapcsolatot, egyezményt. Sajnos 1950 után a kapcsolat, az akkori kormányok miatt megszakadt. Ez év januárjában Kalmár Pál polgármester egy levélbe fordul a hévízi polgármesteri hivatalhoz, hogy újból fel szeretnék venni a kapcsolatot, így e végett ma, február… Tovább »

'12 feb
17

Ma 12 órától a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület „Urmánczy Kupa” alpesi síversenyt szervezett a maroshévízi Magyaros sípályán. A 12 órakor kezdődő versenyen 87 sportoló vett rész, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós, Borszék és Maroshévíz településekről. Íme az eredmények: óvodás lányok: 1.Kémenes Dorka (Gyergyószentmiklós), 2. Baricz Dorka (Gyergyószentmiklós), fiuk. 1.Ádám Bálint (Gyergyószentmiklós), 2.Szász Csongor (Gyergyószentmiklós), 3. Szabó Milán (Gyergyószentmiklós)…. Tovább »

'12 feb
17

Holnap, 20 órától a helyi Izabella vendéglőben farsangi mulatságra kerül sor. A zenét a Karaván együttes biztosítja. Belepök 8 lej felnőtteknek és 5 lej gyermekeknek. A bálra a jelmez viselet ajánlott.