A Hargita megyei labdarugó bajnokság 18- fordulójában: Csicsói KSE – Maroshévízi Tudomány 7–1 (2–0). A maroshévízi csapat gólját Morar Cosmin rúgta a 75. percben.

A polgármesteri választásokért, a mai nap, három párt jelöltje jelentkezett a helyi hivatalnál, így Platon Stelu (USL), Bodor Attila Béla (RMDSz), Zori Gabriela (PP-DD) és Cieocoiu Petrisor (PDL). Holnap 24 óráig lehet még jelöléseket letenni.

A maroshévízi Urmánczy fürdő az idén korán nyit, már vasárnap, április 29-én várja a fürdőzőket. Az állomás közvetlen közelében fekvő, 27 fokos termálvízzel működő fürdő, változattan árakkal és szolgáltatásokkal várja vendégeit. A belépő felnőtteknek 7 lej, a nyugdíjasoknak, diákoknak 5 lej. 3 lejért napágyakat és napernyőket lehet bérelni. A szolgáltatás 2011 szeptemberétől két újabb medencével… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap áprilisi száma.

Két nap múlva, április 25-én 19 órától a maroshévízi kultúrházban első alkalommal fog koncertezni Tamás Gábor népszerű énekes. „Az óra jár” című koncertre a jegyek ára 20 lej és a koncert után az érdeklődők autogramot kaphatnak és CD, meg DVD-ét is vásárolhatnak.

A megyei bajnokság 17. fordulójának az eredménye: Maroshévízi Tudomány – Csíkszentmihályi Törekvés 3-0 (meg nem jelenés).

A megyei labdarugó bajnokság 16. fordulójában: Szentegyházi Vasas – Maroshévízi Tudomány 10-6 (6-0). A rangsorban a maroshévízi csapat 4. helyen van 28 ponttal és 37-32-es gólaránnyal. Az első helyen a csíkszeredai csapat van 43 ponttal. A Románia Kupában a maroshévízi csapat ellenfele a Csikkarcfalvi Hargita lesz, mely mérkőzést április 25-én fogják lejátszani.

Köztudott, hogy pünkösd előtt zarándok vonatokkal jönnek az anyaországból a csíksomlyói búcsúra. E vonatok egyike minden évben Gyergyószetmiklósón is több percre megállt, így több maroshévízi az ottani állomáson fogadta az anyaországbelieket, de voltak elég szépszámba akik a maroshévízi állomásra mentek ki az átrobogó vonatot köszönteni. Az idén sem lesz másképp, de vannak módosulások, hisz a… Tovább »

A hét végén zajlott le Maroshévízen az országos röplabda elődöntő az ifjúsági III. korcsoportnak. Íme a maroshévízi fiú csapat eredményei: Maroshévízi ISK – Zilahi ISK 3-2, Maroshévízi ISK – Campuluni Musecel-i ISK 3-1 és Maroshévízi ISK – Craiova-i Titulescu ISK 2-3. Végső rangsor: 1. Maroshévíz, 2. Zilah, 3. Craiova, 4 Campulung Muscel. Az országos döntőbe,… Tovább »

A maroshévízi székhelyű Dr. Urmánczy Nándor Egyesület, ez év május 26-27 között „Maroshévízről elszármazottak” napjait szeretné megtartani. A tervezett programban szerepel: május 26-án Bánffy és Urmánczy fürdők meglátogatása, Urmánczy kastély meglátogatása, esetleg a „kőgombák” meglátogatása, este bográcsozás az Urmánczy strandon. Május 27-én részvétel az ünnepi Szentmisén majd a Zsákhegyi Magyar Katonai temetőben való részvétel a… Tovább »