1920. június 4.-e a Trianon-i diktátum napja. Ez alkalommal vasárnap, június 3.-án egy öt perces néma csenddel emlékezzünk meg az ezelőtt 92 évvel történt eseményről. Aki teheti az említett napon 16:32 órára jöjjön el a Dr. Urmánczy Nándor szobra elé ahol néma csendbe emlékezzünk e gyászos napra. Lehetőleg egyetlen párt se használja ki ezt az… Tovább »

A megyei bajnokság keretén belül lezajló 4-7. helyért kiirt rájátszás legutóbbi fordulójában: Maroshévízi Tudomány – Székelykeresztúri Egyesülés 4-1 (1-0). A hévízi csapat góllövői: Morar Cosmin (21, 50), Kelemen Krisztián (47), Újlaki Alex (72). A Tudomány csapata az első helyen van 22 mérkőzésből 13 nyereség 1 döntetlen 8 vereség. Gólarány: 54-48 és 40 pontszámot ért el…. Tovább »

A maroshévízi Iskolások Klubja keretén belül működő „Vegyes kórus” (Corul lui Craciun) május 18-án Szatmárnémetin szerepelt „A zene a mindenikünk nyelve” című versenyen. A Craciun Ilie által vezetett kórus az említett versenyen első helyezést ért el, míg karnagyuk, Craciun Ilie, különleges díjjal térhetett haza. (Infó Craciun Ilie).

Ma folytatódott az országos kisifjúsági fiú röplabda, országos döntő torna. A helyosztó mérkőzéseken az alábbi eredmények születtek: az 1-2. helyért Konstancai ISK – Bukarest-i ISK 3-0, 3-4. helyért Nagyváradi ISK – Falticen-i ISK 3-1, 5-6. helyért Maroshévízi ISK – Rimnicul Sarat-i ISK 0-3, 7-8. helyért Zilah – Temesvár 3-0.

Minden év május utolsó vasárnapja a Magyar Hősök Napja. Ez évben is lesz megemlékezés a Zsákhegyi Magyar Katonai temetőben. Kérjük mindazokat akik tehetik, vasárnap május 27.-én 12 órakor jöjjenek ki a hősök temetőjébe, hogy közösen emlékezzünk meg azokról akik életüket adták a haza megvédéséért. Köszönjük.

Május 24-27 között településünkön zajlik le a kisifjúsági országos röplabda döntő torna, melyen az ország legjobb nyolc csapata méri össze erejét. A mai napig az alábbi eredmények születtek: Zilah – Konstanca 0-3, Nagyvárad – Rimnicul Sarat 3-1, Falticeni – Bukarest 1-3, Temesvár – Maroshévíz 2-3, Konstanca – Rimnicul Sarat 3-0, Zilah – Nagyvárad 0-3, Temesvár… Tovább »

Június 2-án, 12 órától szeretettel várjuk a város apraját- nagyját, bárkit aki bringával rendelkezik, hogy Maroshévízen is felhívjuk a figyelmet a környezetvédelemre, a szükségtelen energiapazarlásra! Szervező: EMNP

A Nagyvárad és Kolozsvár közti szakaszon levő vihar miatt, ahol több fát is a sínekre döntött a dübörgő idő, a zarándokvonat kb. két órát fog késni. Így 18,08 óra helyett 20 óra után fog megérkezni.

Miután tegnap a Boldogasszony zarándokvonat több mint 20 percet állt településünk vasútállomásán és több százan fogadtuk, ma egy másik zarándok vonat fog érkezni 18:08 perckor. Ez a vonat több mint öt percet fog az állomásunkon állni, így kérünk minden magyar érzelmű lakos fogadjuk tisztelettel a vendégeket.

Ma 21:27 perckor fut be a maroshévízi állomásra a Boldogasszony zarándokvonat, mely első alkalommal fog megállni településünkön 3 percet. A vonat visszajövet május 27-én este 23, 33 perckor, tíz percre fog megállni településünk vasút állomásán, így kérünk mindenkit aki teheti fogadjuk a zarándokokat.