A Szárhegyhez tartozó Güdücön tartották meg az Enduro bajnoki futamot melyen a bajnoki címre esélyes sportolok is részt vettek. A maroshévízi sportolók közül Negrea Maria Dumitruta a női korcsoportban az első helyen végzett.

Június 28 és július 1 között fog lezajlani Maroshévíz testvérvárosában, Marcaliban, a VIII. Eurofolklor Fesztivál melyen a maroshévízi Rapsodia Calimanilor néptánc együttes is részt fog venni. A három napos koncert sorozaton a maroshévízieken kívül fellépnek Görög, Horváth, Bulgár, Szerb, Lengyel, Macedon, Olasz és Török néptánccsoportok.

A nemrég befejeződött megyei labdarugó bajnokságban a Maroshévízi Tudomány a 4. helyen végzett az alábbi eredményeket elérve 23 mérkőzésből 14-et megnyert egy döntetlent játszott és 8 mérkőzésen kikapott. Gólarány: 57-48 és 43 pontot ért el. Az első helyen a csíkszeredai csapat végzett 55 ponttal.

Június 22.-én beiktatták az új maroshévízi helyi tanácsot. A jelenlegi tanácsban 12-en vannak a Szociál Liberális Uniótól, 4-en az RMDSZ-től és egy tanácsos a Demokrata Liberális Párt részéről. A gyűlés elején az új tanács tagjai letették az esküt, sajnálatos módón a jelenlevő magyar tanácsosok nem mondták el magyarul is az ESKÜSZÖM szót magyarul, csak az… Tovább »

A Dr. Urmánczy Nándor Egyesület ez évben is tanulmányi ösztöndíjban részesített két maroshévízi diákot. A diákok a Kemény János Gimnázium tanulói, éspedig Bálint Noémi V. osztályos tanuló, valamint Bükfejes – Rákossy Zsombor IX. osztályos tanulók, akik a 2011-2012-es tanévben elért tanulmányi eredmények alapján fejenként 200-200 lejt kaptak, ugyanakkor könyveket és egy Székelyföldet ábrázoló térképet is… Tovább »

Ma, június 22-én, megalakult a helyi tanács. A polgármester, Platon Stelu mellett alpogármesternek Olariu Dumitru lett az alpolgármester 15 igen és 1 nem szavazattal. Két frakció alakult, az egyikben a 12 USL tanácsos mellett a PDL tanácsosa is tevékenykedik, a másikban a négy RMDSz tanácsos. Megalakult a négy szakbizottság is. Itt is a többség akarata… Tovább »

2012 június 23-án jelentős évfordulót ünnepelhet a maroshévízi magyarság és magyar nyelvű oktatás. Idén lesz 50 éve, hogy elhagyta a középiskola padjait az első magyar évfolyam. 1962-ben 42 magyarul tanuló végzett az akkori Vasile Roaita középiskola reál osztályában. Most találkozik az akkori végzősök egy része. A találkozó megemlékező gyászmisével kezdődik az elhunyt osztálytársak tiszteletére. Az… Tovább »

Túl vagyunk egy nehéz, munkás időszakon, amely alatt megpróbáltuk a magyarságot összehozni, egyesíteni és az urnákhoz hívni. Már a kezdetben nehézségekben ütköztünk, amikor az UDMR, az Erdélyi Magyar Néppárt kérésére, nem-et mondott egy lehetséges koalíció létrehozására, azzal a kérdéssel érvelve: „- De mi ebből mit nyerünk?”. Így folytattuk külön utakon, mert nem volt más választás…. Tovább »

A helyi tanács hivatalos beiktatása június 22-én délelőtt 10 órára van tervezve a prefektúra határozata értelmében. Az USL tanácsosi listája érdekesen módosult az előző hír alapján, a 7 PSD és 5 PNL tanácsos helyett az új névsor 6-6 tanácsost tartalmaz. A változás kapcsolatban lehet az alpolgármesteri székért folyó alkudozással. (Infó: Mohácsek Ákos)

Szociál Liberális Unió (12): Vîlcan Ileana, Erofei Demeter Samoil, Petruţ Dănuţ Emanuel, Lazăr Costel, Olariu Dumitru, Buzilă Sebastian, Paşcan Loredana Mihalea, Tompea Simina, Cozan Ştefan Mugurel, Tompea Alexandru, Rugină Dan Ciprian, Sigmirean Angela Doina. RMDSz (4): Bodor Attila, Mohácsek Ákos, Deme Károly és Szabó Kálmán. Demokrata – Liberális Párt (1): Pop Daniela.