Megjelent a Maroshévízi Hírlap júliusi száma, úgy nyomtatott, mint az elektronikus formátumban (http://hirlap.marosheviz.info).

Megtartotta első ülését az új összetételű helyi tanács. A folyó apróbb napirendi pontok mellett kiemelném a Tanács új működési szabályának vitáját. Ebben a kérdésben csak az RMDSz-nek voltak módosító javaslatai. A kisebbségi jogok jobb érvényesítésére tett javaslatainkat a következő ülésen foglalják be a szabályzatba. Hivatalosan is igazolták Szabó Kálmán Mandátumát az eskütétel révén. Élénk vitát… Tovább »

Július 20-22 között zajlott le Marosvásárhelyen a BCR Partner Kupával díjazott mezei tenisz torna. A megméretetésen részt a maroshévízi alig 15 éves Karácsony Renáta, aki kora ellenére a felnőttek csoportjában lépett háló elé és nem kis meglepetésre egészen a döntőig küzdötte fel magát. A döntő eredmény: Daniela Voican – Karácsony Renáta 6-3, 6-4. Gratulálunk a… Tovább »

Július 20-22 között zajlottak le a Maroshévízi város napok. Akár az eddigi években szegénykés napoknak bizonyultak, hisz ha más településeken és itt bármelyik Maroshévíz környéki falura, pl. Ditró, Szárhegy vagy épp Borszék városában majdnem egész napos rendezvények vannak, Maroshévízen csupán 17 óra után kezdődtek amatőr előadók fellépései, igaz 22 óra után felléptek híresebb román együttesek… Tovább »

Az Ereklyés Országzászló mozgalom a maroshévízi Urmánczy Nándor ötlete és elképzelése alapján született. Urmánczy haláláig, 1940-ig, több mint 600 Országzászló lett felavatva. A kommunizmus miatt úgy Magyarországon, mint Erdélybe ezeket lerombolták. 1990 után több Országzászlót állítottak vissza úgy az anyaországban, mint Erdélyben. A Dr. Urmánczy Nándor Egyesület egy meghívást kapott Németh Szilárd és Borbély Lénárd… Tovább »

A maroshévízi gimnáziumokban történő érettségiken, ez évben is sok diák „elesett”. Így az O. C. Taslauanu Gimnáziumban 1 diák nem jelent meg, 24 diáknak nem sikerült az érettségi és 87-nek sikerült. A M. Eminescu Kollégiumban: 4 diák nem jelent meg, 85 diáknak nem sikerült, míg 13 diáknak sikerült az érettségi. A Kemény János Gimnáziumban: 17… Tovább »

Július 20-22 között fognak lezajlani a Maroshévízi Város Napok. Az előző évekhez hasonlóan ez évben is fellépnek híres romániai könnyűzene együttesek. Így szombaton, július 21.-én fellép a kolozsvári Semnal M együttes, míg vasárnap 22,30 órakor a Holograf együttes. Sajnos ez évben sem lett meghívva egyetlen magyar ismertebb könnyűzene vagy néptánc együttes sem. Ez alkalommal jelen… Tovább »

A maroshévízi Gyermekek Klubjához tartozó Top Fok Grup, június 28-30 között Targu Jiu-n vett részt a hagyományos nemzetközi „Coloana infinitului” könnyűzene és folk zene fesztiválon. A Voda Ioana, Ghenghea Manuela, Damian Madalina és Stan Andrei alkotta folk együttes az első helyen végzett a folk zenei versenyen. (Hírközlő: Craciun Ilie)

Különleges ünnepre készül Gyergyószentmiklós. Városunk haza hívja a nagyvilágban szétszóródott fiait: időseket és fiatalokat, a szomszédos településeken vagy a legtávolabbi földrészen élőket, azokat, akik a tegnap mentek el és azokat is, akik évtizedek óta nem jártak itthon. Nagy szeretettel várja mindazokat, akik egy kicsit is magukénak érzik Gyergyószentmiklóst. Július 26-29 között kerül sor a Gyergyószentmiklósiak… Tovább »

Június 30.-n szervezték meg Vajdahunyadon, második alkalommal a DHS Corvin MTB maraton hegyi bicikliversenyt, az ország legszebb MTB versenyét amelyen a gyönyörű Vajdahunyad vára elől indult a több mint 500 versenyző. A Bike Toplita (biketop.ro) csapatát képviselő versenyzők is rész vettek ezen a csodálatos eseményen, tavalyhoz képest már öt személy képviselte városunkat, az eredmények: Race… Tovább »