'12 aug
31

A Dr. Urmánczy Nándor Egyesület tisztelettel meghívja a szeptember 1-én és 2.-án tartandó Első Maroshévízi Magyar Napokra valamint ez alkalommal megtartandó V. Dr. Urmánczy Nándor Emléknapra. Program: Szeptember 1.-én 10,30 óra Ünnepi megemlékezés a helyi római katolikus templomban 11,00 óra kulturális műsor 11,30 óra koszorúzás, emlékkép készítés 12,00 Kulturális műsor a Kemény János Gimnázium dísztermében:… Tovább »

'12 aug
31

A lúdtalp és a láb problémái A láb csontozatának, szalagrendszerének elhelyezkedése és izomzatának mechanikai felépítése révén, olyan csodálatos „mérnöki alkotás” használói lehetünk, amely nemcsak hordozza testünk egészét, hanem apró izmainak mozgásával és a lábszár izmainak összehangolt mozgásával egyensúlyunk megtartásában játszik szerepet. Az emberi test különböző részei egy összehangolt egység része. Amint ebben az egységben valamilyen… Tovább »

'12 aug
29

MEGHÍVÓ A Dr. Urmánczy Nándor Egyesület tisztelettel meghívja a szeptember 1-én és 2.-án tartandó Első Maroshévízi Magyar Napokra valamint ez alkalommal megtartandó V. Dr. Urmánczy Nándor Emléknapra. Program: Szeptember 1.-én 10,30 óra Ünnepi megemlékezés a helyi római katolikus templomban 11,00 óra kulturális műsor 11,30 óra koszorúzás, emlékkép készítés 12,00 Kulturális műsor a Kemény János Gimnázium… Tovább »

'12 aug
28

A maroshévízi RMDSz autóbuszt indít szombaton a sepsiszentgyörgyi Igazság Napja tüntetésre a Mikó Gimnázium visszaállamosítása ellen. Jelentkezni Bodor Attila elnöknél illetve Deme Károly titkárnál lehet. (Hírközlő: Mohácsek Ákos)

'12 aug
26

Az időjárás mérések történetében Maroshévízen tegnap, augusztus 25.-én mérték a legmelegebb napot, így, tegnap 35,6 Celsius fokot mértek az illetékesek. Meleg napokat még jegyeztek: 1954. augusztus 15.-én 34,5 °C, 1987. július 19.-én 34,8 °C és 2007. július 24.-én 34,9 °C.

'12 aug
26

A nagy melegek miatt tegnap előtt kigyulladt a maroshévízi Magyaros negyedi szeméttároló. Sajnos a nem működő vízcsatorna miatta a tűzoltóknak nehezen sikerült a tűzet lefékezni. Több önkéntes is besegített, így egy magán kotrógép egy hatalmas gödröt is ásott a Magyaros patakban ahonnan a tűzoltó autók vizet szivattyúzhattak. Ha tegnap még a város központjába is bejött… Tovább »

'12 aug
25

Megjelent a Maroshévízi Hírlap augusztusi száma, úgy nyomtatott mint elektronikus formátumban (http://hirlap.marosheviz.info) olvasható.

'12 aug
20

Szombaton fejeződtek be az újabb régészeti ásatások a maroshévízi régészeti lelőhelynél. A targoviste-i, kolozsvári és gyergyószentmiklósi régészek mellett egy belgiumi régész és több romániai és az Amerikai Egyesült Államokból érkezett egyetemista is segített. Akárcsak a múlt évben ez évben is több kőkorszaki vágóeszközt találtak a régészek, de találtak 3-4 ezer éves agyagedény darabokat is. Az… Tovább »

'12 aug
20

A Zsákhegy negyedben egy régi fásszínben egy második világháborúból fent maradt bombára bukkantak. A csíkszeredai illetékesek hatástalanították a fel nem robbant tíz kilós bombát. Több mint valószínű, hogy az 1944-ben orosz repülők bombázásakor fel nem robbant bombáról van szó, hisz ekkor érték településünket súlyos bombázások.

'12 aug
14

Amint már hírül adtuk a múlt évben Targoviste, Kolozsvár és Gyergyószentmiklosról érkeztek régészek településünkre és a tíz napos ásatás során több mint 2.500 kőkorszaki tárgyat találtak. Amint utólag egy németországi laboratórium is bebizonyította a maroshévízi régészeti helyen Románia legrégebbi leleteit tárták fel. A napokban ismét a három település régészeiből tevődő csoport nekilátott ásni és máris… Tovább »