'12 Sze
29

Megjelent a Maroshévízi Hírlap, úgy nyomtatott, mint elektronikus formátumban is (http://hirlap.marosheviz.info)

'12 Sze
29

Egyik fő eledelünk a krumpli, melyet majdnem nap, mint nap eszünk. Sok a dolog is vele, hisz kapálni, gondozni kell, olykor különböző betegségek, meg bogarak teszik tönkre. A maroshévízi Lukács Domokos a múlt évben Magyarországról kapott magnak való krumplit. Ahogy mondta, már akkor mondták neki, hogy ez különleges krumpli. El is ültette, majd nőtt, nőtt… Tovább »

'12 Sze
29

A Maroshévízi Polgármesteri Hivatal ez évben is meghívást kapott a Marcali testvértelepülésre ahol szeptember 28-30 között részt vesznek a „Marcali Szüreti Vásár” elnevezésű programokon. Első nap a vendégek, meghívottak részt vehetnek az alábbi rendezvényeken: délelőtt színházi előadás és a Baglas Néptánc Együttes előadásán. Délután 16 órától a rendezvény hivatalos megnyitójára kerül sor, melyet Dr. Sütő… Tovább »

'12 Sze
26

A megyei labdarugó bajnokság keretén belül egy hétközi mérkőzésen: Maroshévízi Tudomány – Szentegyházi Vasas 1-2 (1-0), a maroshévízi csapat gólját Kelemen Cristian adta, valamint a vasárnapi fordulóban: Csíkkarcfalvi Hargita – Maroshévízi Tudomány 4-1 (2-1). A hévízi csapat góllövője Psibel Andrei.

'12 Sze
25

Pénteken, október 5.-én szüreti mulatságra kerül sor a helyi Izabella vendéglőben. Fellép az Evergreen együttes. Jegyek árai: felnőtteknek 8 lej, diákoknak 5 lej.

'12 Sze
25

Október 6.-án 19 órától a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ Fábián Ferenc Színtársulata, bemutatja a maroshévízi művelődési házban a „Nevetni kell ennyi az egész” című zenés kabaréműsorát. A jelenlevők örökzöld könnyüzenei számokat, kabaré jeleneteket, monológokat, csángó és magyar nótákat, népdalokat láthatnak, hallgathatnak. Közreműködnek: Baritz Renáta, Danaliszyn József, Gáspár József, Horváth Ferenc, Demeter Hunor, Máté Ildikó, Máté József,… Tovább »

'12 Sze
20

Hosszú szünet után október 6.-án 19 órától a helyi kultúrotthonban fellép a Gyergyószentmiklósi Fábián Ferenc Társulat. Ők egy zenés kabarét adnak elő melynek címe: ”Nevetni kell ennyi az egész”. A jegyek árai: felnőtteknek 10 lej, míg nyugdíjasoknak és diákoknak 6 lej. Ugyanakkor szintén októberben megyénk több településén tart előadásokat a híres komikus, Maksa Zoltán, aki… Tovább »

'12 Sze
18

A csodálatos Csalhó hegység és a Békás tó környékén, szeptember 15.én második alkalommal rendezték meg a Békási MTB Marathont, a helyi önkormányzat és a “Békás újjászületés” egyesület szervezéseben. Amint megszoktuk, maroshévízi versenyzők is részt vettek a megmérettetésen. Moldovan Marin a 3. helyen végzett, a Classic (30 km) kategoriában, Gergely Szilárd a 4.ik lett és Sánduly… Tovább »

'12 Sze
17

A maroshévízi Karácsony Renáta újabb sikereknek örvendhet. Miután a Medgyesen megtartott tenisz tornán a felnőtt korcsoportban a 2. helyen végzet, a csíkszeredai Tanulók és Iskolások Kupája elnevezésű tornán az ő korcsoportjában első helyezést ért el. A legutóbbi tornára szeptember 15-16 között került sor Marosvásárhelyen ahol Renáta a felnőtt korosztályban újból a döntőig jutott, Hotan Daniela… Tovább »

'12 Sze
17

2012 Szeptember 15-en , szombaton került megrendezésre első alkalommal egy minifocitorna, amelyet a Galócási Old Boys amatőr foci csapat szervezet meg, a nemrég elkészült Galócási szabadtéri műfüves pályán. (Főszervező Mindru Sorin)A tornát támogatta a helybeli polgármester. A rendezvényen 6-at csapat vett részt amelyek meghívás alapján kerültek be, a fő keres az volt hogy a csapatok… Tovább »