'12 nov
26

Az Erdély Broadway Kabarészínház bemutatja: Magyarország, szerellek! – kétrészes, zenés kabaréest a Rádiókabaré és a volt Mikroszkóp Színpad sztárjaival Ismét színpadon a felejthetetlen Mikroszkóp Színpad valamint a Rádiókabaré ismert és közkedvelt művészei. Az Erdély Broadway Kabarészínház „Magyarország, Szerellek” című kétrészes, zenés kabaréestjében a hungarikumnak számító pesti humor legjavát hozzák el a határon túl élő magyar… Tovább »

'12 nov
26

2012 november 24-én zajlott a maroshévízi RMDSZ által meghírdetett minifoci bajnokság. Eredetileg 12 csapat jelentkezett be Maroshévízről és a környékbeli településekről, azonban a kijelölt időpontra 9 csapat érkezett. Objektív okok miatt nem jelentek meg a tölgyesi, salamási illetve a ditrói csapatok. Résztvevő csapatok: Gyergyószentmiklósról:Mistiq Borszék-i csapat Galócásról: Old Boys Maroshévízről: Masters, Transilvania Toplita, Kemény János,… Tovább »

'12 nov
24

Maroshévíz is részese lehet a sikertörténetnek, amit Borszék megél – üzente péntek este Maroshévízen Mik József RMDSZ-es képviselőjelölt, aki Borszék ötödik éve polgármestereként csapatával kiemelte a fürdővárost a kátyúból. A borszéki iskolazenekarból Médiabefutó-s sikerzenekarrá váló DNS ifjú csapata az Összetartozunk dallal azt üzente a hévízi magyarságnak: december 9-én társulhat a két város a régiós fejlődésben…. Tovább »

'12 nov
22

November 24.-én, szombaton, 17 órától a helyi Izabella vendéglőben, az Erdélyi Magyar Néppárt Gyergyószéki szervezete szeretettel meghív minden kedves maroshévízi lakost az „Így is szól a magyar nóta” című népzenei előadásra melyen fellép Gál Imre és zenekara, előadó Oláh Aranka. Ezt követően bemutatkoznak az EMNP képviselő jelöltjei. A belépés díjtalan. (Hírközlő: EMNP Gyergyószéki irodája)

'12 nov
22

Holnap, november 23-án, a DNS borszéki együttes koncertezik a Presso Izabella vendéglőben. Időpont: 17 óra. A belépő ingyenes.(Hírközlő: Deme Károly – Zsolt)

'12 nov
22

2012 november 17-én egy hangulatos, zenés-nosztalgia estre került sor a Maroshévíz-i RMDSZ székházban. A főszervező, aki előadóként is szerepelt Dénes Géza, nyugalmazott tanár úr, akinek műsora rendkívüli hangulatot teremtett a hallgató-néző közönség berkeiben. Az előadás végére a meghívottak táncra perdültek, ezzel is jelezvén a jó hangulatot. A jelenlévők véleménye szerint, gyakrabban kellene ilyen jellegű előadásokat… Tovább »

'12 nov
22

Megjelent a Maroshévízi Hírlap novemberi száma. Az újság olvasható nyomtatott, de elektronikus formátumban is.

'12 nov
20

Motto: „Non recuso laborem” – Márton Áron püspök November 18-án az Galócási Magyar Ifjúsági Szervezet (GMISZ) tisztújító közgyűlést szervezett a helyi Római Katolikus Templom Hittantermében. Három éves szünet után a GMISZ új vezetőséggel és újabb motiváló ötletekkel életet pumpált a még itthon maradt magyar fiatalok körében. Pupák Kinga, a leköszönő elnök elmúlt évek aktivitásáról készített… Tovább »

'12 nov
19

A múlt héten egy újabb menedékházat létesítettek a Kelemen Havasokban a maroshévízi hegymentők. A menedékház létesítése az évi „Biztonságos havasi turizmus” keretén belül létesítették. A létesítmény elkészítését támogatták a Hargita Megyei Tanácsa és a Hargita Megyei Hegymentők. A menedékház a Büdös patak mentén található 800 méterrel lennebb a Jézer (Bánffy) tótól. A kelemen havasokban ez… Tovább »

'12 nov
18

Ma, a megyei bajnokság 13. fordulójában: Csíkszeredai FC – Maroshévízi Tudomány 10-(4-0).