'12 dec
28

December 17-21 között az ausztriai Igls településen zajlott le, a Román Nemzeti Szánkó Bajnokság, melyen a Maroshévízi ISK sportolói is részt vettek. Eredményeik: – nagyifjúsági páros versenyben a Voda Ionut, Deac Razvan páros a II. helyen végzett, míg a nagyifjúsági lány versenyen Deac Florina szintén ezüstéremmel térhetett haza.

'12 dec
28

Megjelent a Maroshévízi Hírlap, 2012-es év utolsó száma. Elektronikus formátumban az alábbi oldalon olvasható. http://hirlap.marosheviz.info

'12 dec
21

Az ősi magyar szokásoknak megfelelően szertűz gyújtással ünnepelték az év legrövidebb napját (december 21.) és ebből adódóan az év leghosszabb éjszakája is ekkor van. Aki teheti ma 18 órakor jöjjön ki a városi kórház teniszpálya mellé szertüzet gyújtani.

'12 dec
18

A múlt hét végén zajlott le Nagyszebenben egy mini röplabda bajnokság, melyen a Maroshévízi ISK lány röplabda csapata is részt vett. Íme a hévízi csapat eredményei: Brassói ISK – Maroshévízi ISK 3-1, Nagyszebeni ISK – Maroshévízi ISK 3-1 és Balázsfalvi ISK – Maroshévízi ISK 3-0.

'12 dec
10

Holnap, 10 órától a Magyaros negyedi sípályák megnyitják kapuikat. A jegyek árai: napi bérlet felnőtteknek 40 lej diákoknak 30 lej. Jelenleg két pálya működik, a Magyaros pálya hossza 460 méter, míg a Fenyő pálya hossza 1,2 kilométer és mindkettő el van látva felvonókkal. A pályák este ki vannak világítva, ugyanakkor itt lehet szobákat bérelni, van… Tovább »

'12 dec
10

Tegnap zajlottak le a parlamenti választások. Maroshévíz és környéke az 5. választókerülethez tartozik melyhez településünkön kívül Bélbor, Borszék, Tölgyes, Holló, Galócás, Várhegy, Salamás és Ditró települései lettek csatolva. Maroshévízen, a szavazatok megszámlálása után 4.435 (33,19% ) érvényes szavazat volt leadva a képviselő jelöltekre, itt 1,09%-os volt az érvénytelen szavazatok száma, és 4.407 (32,9%) szavazat a… Tovább »

A Maroshévíz testvérvárosa, Marcali, polgármesteri hivatalának szándékában áll a közeljövőben, egy utcát településünkről elnevezni. Mikor lesz Maroshévízen, Marcali vagy Rákospalota utca?

December 1-én és 2.-án zajlott le Diosdon a III. Székelyföldért Labdarugó Torna, melyet a Székelyföldért Társaság szervez. Ez évben Maroshévízet és egyben Gyergyó-széket a Maroshévízi Arany Fiúk csapata képviselte, akik a szeptember 2.-án lezajlott Maroshévízi Magyar Napok alkalmával szervezett labdarugó tornán nyerte el a lehetőséget, hogy az említett térséget képviselje. A diosdi labdarugó tornán 26… Tovább »

A maroshévízi Kelemen hegyimentők a „Szépség és kikapcsolódás a Kelemen havasokban” elnevezésű projekt keretén belül a Maroshévíz – Székptak – Vajda patak – Lomás menedékház – Jézer tó hegyi turista útvonal mentén 6 forrást tisztítottak ki és ugyanakkor 6 fapadot is helyeztek el ezek mellet, a turisták számára. Ugyanakkor 2 kisebb menedékházat is létesítettek ahol… Tovább »