'13 jan
31

Az évek teltével egyre több csecsemőt hagynak el az anyák. Maroshévízen a múlt évben 6 anya hagyta a gyermekét a korházba, ezek végül gyermekvédelmi rendszerbe maradtak. Megyénkben a legtöbb csecsemőt Székelyudvarhelyen hagytak el az anyák, itt 35 kisgyermeket „felejtettek” a kórházakban, Csíkszeredában 17 kisbabát, míg Gyergyószentmiklóson és Székelykeresztúron egy-egy kisbabát nem vittek haza az anyukák.

'13 jan
29

A Maroshévízi Kelemen Hegymentő Egyesület március 30-án 10 órától szervezi meg az első Kelemen Kupa sí túrát. Az első 30 versenyző aki feliratkozik azoknak a szállás ingyenes lesz. A feliratkozás 15 lej. A nyertesek pénzbeli, de a Danico cég által adományozott felszerelések lesznek. Verseny csoportok: gyermekek, – fiú és lány csoportok 18 éves korig. –… Tovább »

'13 jan
29

„Településem múltja és jövője” címmel hirdet helytörténeti esszépályázatot középiskolások számára a 16 PATAK Egyesület, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács gyergyószéki szervezete és az Unikornis Diákkör. A pályázatokat bármely Gyergyó medencei (beleértve Maroshévíz és Borszék) középiskolában tanuló diák benyújthatja. A minimum 3 és maximum 6 gépelt oldal (papírméret A4-es, betűtípus Times New Roman, betűméret 12 pontos,… Tovább »

'13 jan
27

Pénteken indult el a Budapest-Bamako rali, mely 20.000 kilométeres távot jelent és végig halad az afrikai kontinens nyugati oldalán és a Szaharán. Ez évben a ralin részt vesz két Gyergyószentmiklósi csapat is, a Carpathian Team I és II. A hét fős legénység egyike maroshévízi Lukács Lehel, aki a Carpathian Team I pilótája. A verseny február… Tovább »

'13 jan
27

Az országos nagyifjúsági fiú röplabda bajnokság keretén belül: Maroshévízi ISK – Nagyváradi ISK 3-0.

'13 jan
26

Ma éjjel Maroshévízet két földrengés rázta meg. Az első 00 óra 24 perc és 55 másodperckor, míg egy utórengés 2 óra 23 perckor volt. Az első rengés Maroshévíz központjától 6 kilométerre és 1 km mélységben volt. Az első rengés 2,9 fokos volt. Maroshévíz történetében az idei földrengések az elsők melyeknek az epicentruma (fészke) településünk közelében… Tovább »

'13 jan
26

Ma újabb földrengés rázta meg településünket. Ez évben ez volt az ötödik és egyben Maroshévíz történetében is az ötödik földmozgás mely településünk közelében volt. A ma 2 óra 23 perkor történt földrengés település szerte érződött. Mivel eddig hivatalos információk nincsenek, később még beszámolunk.

'13 jan
25

A napokban zajlott le Felsőbányán a „Felsőbánya Kupa” alpesi síverseny, melyen a maroshévízi ISK sportolói is részt vettek. A Kiss Vilmos álltak edzett csapat versenyzői közül a nagyifjúságiaknál Copot Bianca óriás és speciális lesiklásban indult. Az első futamon a 2. míg a másodikban az első helyen végzett.

'13 jan
25

Ma a Gyergyószentmiklósi Demokrácia központ kihelyezett napot tart Maroshévízen. Ez alkalommal az illetékesek a honosítási iratok fordításában és egyéb kérdésekben segítenek az érdeklődőknek. Ugyanakkor időpontot is biztosítanak az akták beadása végett a konzulátuson. A kirendeltség munkatársai 16 és 18 óra között lesznek településünkön a római katolikus plébánia hittantermében.

'13 jan
24

Gyergyószentmiklóson, a Magyar Kultúra Napján 33 diákot és öt csoportot részesítettek elismerésben. A kitüntetett diákok között maroshévízi diákokat is részesítettek elismerésben. Íme a kitüntetettek: Csutak Csengelle Éva, Veres Eszter Orsolya, Baróti Artúr, Bölythe Zoltán Szilárd, Nagy Zsolt Szabolcs.