A Bucsin tetőn zajlott le egy igen színvonalas sífutó verseny, melyen az ország majdnem mindenik sportiskolája képviseltette magát. A maroshévízi ISK sportolóinak eredményei: – gyerek korcsoportban, 3 km szabad stílusban és a 3 km klasszikus stílusban is, Ababei Iulian 2. helyen végzett. A gyerek váltó 3×3 km-es versenyen a Maroshévízi ISK csapata szintén a második… Tovább »

Megjelent a Maroshévízi Hírlap márciusi száma úgy nyomtatott, mint elektronikus formátumban. Jó olvasást kívánunk.

Március 22-24 között rendezték meg Szerbia legnagyobb sí centrumában a hagyományos alpesi sí, Balkán Munkások Kupáját, melyen öt ország vett rész. A 35-50 éves férfi korcsoportban jelen volt a címvédő, a maroshévízi Karácsony Sándor is, aki két éven át első helyen végzett. Az idén Karácsony Sándornak be kellett érnie a második helyezettel. Ő második lett… Tovább »

Március 20.-án megalakult Maroshévízen az Urmánczy Nándor Irodalmi Kör. A kör alapítói és tagjai azért választották ezt a nevet, mert Urmánczy több verset, éneket, novellát, monográfiákat is irt, így ő egy komplex személyiség volt, hisz a politika mellett mindig volt ideje a versekre, a szépirodalomra. A kör alapítói: Bajkó Zsigmond, Jári Hunor és Kamenitzky Antal…. Tovább »

Ma a megyei labdarugó bajnokság keretén belül: Szentegyházi Vasas – Maroshévízi Tudomány 4-1 (3-1). A hévízi csapat gólját Buzila Alin rúgta a 39. percben. A Tudomány csapata a 8. helyen van 16 ponttal, míg a csíkszeredai csapat 42 ponttal az első helyen van.

Ma zajlott le Hargita fürdőn a Góbé kupa elnevezésű síverseny. A maroshévízi Hámos Roxána, aki a 2004-2005-ben születtettek korcsoportjában az első helyen végzett.

Holnap a Demokrácia Központ kihelyezet napot tart Maroshévízen. 16 órától kezdődően a helyi római katolikus egyház hittantermében a honosítási iratcsomók fordítását, beadását esetleg kérdésekkel lehet fordulni az iroda kirendeltségi képviselőihez.

Tegnap megkezdődött a megyei labdarugó bajnokság visszavágó mérkőzései. A tegnapi fordulóban: Maroshévízi Tudomány – Gyergyószentmiklósi Jövő 1-2 (1-0)

Ezen a hétvégén zajlott le Maroshévízen egy megye közi lány röplabda selejtező a gimnáziumi csapatok részére. A selejtezőbe nyolc csapat jutott be, de csak öt csapat jelent meg a tornán. Hargita megyét a maroshévízi O. C. Taslauanu csapata képviselte. Íme az eredményei Maroshévíz. Marosvásárhely 0-2, Maroshévíz – Brassó 0-2, Maroshévíz – Torda 2-0, Maroshévíz –… Tovább »

Tegnap zajlott le Brassópojánán az Edelweis alpesi sí Kupa. A maroshévízi Hámos Roxana a 2004-2005-ben született sportolók korcsoportjában az első helyen végzett. Szintén Hámos Roxana nevéhez fűződik a Hargita Kupa elnyerése is az ő korcsoportjában mely kupa Hargita fürdőn zajlott le.