A megcsonkított maroshévízi katonai temető ügyében a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület a helyi polgármesteri hivatalhoz fordult egy beadvánnyal, melyben tudatták a temető történetét, sorsát. Ugyanakkor korabeli és jelenkori képeket és térképeket is csatoltak, de a beadvány tartalmazta a Genfi egyezményt a katonai sírokat illetően, valamint a Román kormány által 2003. szeptember 30.-án kibocsátott 379-es törvényt…. Tovább »

A megyei bajnokság 21. fordulójában: Maroshévízi Tudomány–Parajdi SE 4–0 (1–0). Gólszerzők: Andrei Psibel (46. és 54.), Silviu Tararache (34.) és Alexandru Zaharia (88.).

Május utolsó vasárnapja a Hősök Napja. Ez évben is a maroshévízi katonai temetőben megemlékezés volt tartva az itt elesett hősökért. 12 órára közel 40 személy gyűlt össze, hogy megemlékezzenek azokról az emberekről, akik az életüket adták a haza megvédéséért. Ez évben azon maroshévízieket akik, minden évben megadják tiszteletüket a hőseinkért az a megtiszteltetés érte, hogy… Tovább »

Május 24-én tartotta a helyi tanács a szokásos havi gyűlését. A gyűlés elején az RMDSz frakció kérte a gyűlés öt nappal későbbi újra programálását és a törvényes előírások betartását a gyűlés megszervezésében, a tanácsosok öt nappal a gyűlés előtti leértesítését, a napirendi pontok pontos összetételét, a határozati javaslatok időbeli elkészítést, a gyűlés dátumának és napirendi… Tovább »

Május 24-én, pénteken tartotta a Kemény János Gimnázium szokásos évi kultúrműsorát. A városi Kultúrházban, többszáz néző, szülők, nagyszülők, más érdeklődők nagy tapssal jutalmazták az előadást, amelyben kicsiktől-nagyokig minden évfolyam képviselte magát. A közönség nagyra értékelte az iskolások előadását, a felkészítő pedagógusok munkáját. Az előadásra a belépés tetszőleges volt és közel 900 lej gyűlt össze a… Tovább »

A maroshévízi Magyar Katonai temetőt tegnap reggelre ismeretlen tettesek, meggyalázták. A 145 keresztből 78 darabot elvittek, eldobtak. Utólag ezek közül 6 kereszt a közeli szemétdombról előkerült. E temetőben eredetileg 186 katonát temettek el ezek közül 30 olasz katonát 1930-ban, kiástak, és hazájukba vitték. Jelenleg e temetőben 156 katona sírhantja közül csupán 145 van meg, hisz… Tovább »

Holnap, május 24.-én a gyergyóalfalvi Sövér Elek Általános Iskolában Urmánczy Nándor történelmi vetélkedőre kerül sor. Borszék, Ditró és Remete után ez évben az alfalvi iskola ad helyet az említett történelmi vetélkedőnek melyet a Sövér Elek Általános Iskola vezetősége és a Dr. Urmánczy Nándor Egyesület közösen szerveznek.

Holnap 16 órától a közelgő Hősök Napja alkalmából temetőtakarításra kerül sor a helyi katonai temetőben. Aki teheti 16 órára, jöjjön ki a zsákhegyi temetőbe. (akinek van, hozhat kerti szerszámot és ecsete, hisz a keresztek fehér olajfestékkel lesznek lefestve). Köszönjük.

Június 1. , a Nemzetközi Gyermeknap olyan kellene legyen, amely alkalommal minden gyerek és felnőtt jól érezhesse magát: gondtalannak és örökifjúnak. A “Sportkaraván” és a “PROMureşul” Sportegyesület tökéletes lehetőséget ad a közös örömre, hogy együtt lehessen a család és együtt ünnepelhessük mozgás és sport által a Nemzetközi Gyermeknapot! Szeretettel várunk minden érdeklődőt d.e. 10 órától,… Tovább »

A Boldogasszony zarándokvonat közel 40 percet fog késni, így 21 óra 27 percre nem fog állomásunkba beérni. 20 órakor jött ki a marosvásárhelyi állomásról ahol közel ezer magyar vásárhelyi fogadta.