Megjelent a Maroshévízi Hírlap 2013-as év 6. számának elektronikus változata (http://hirlap.marosheviz.info/). Holnap megjelenik a nyomtatott változata is.

A dr. Urmánczy Nándor Egyesület június 21.-én immár harmadik alkalommal díjazott diákokat. A Dr. Urmánczy Nándor tanulmányi ösztöndíjban olyan diákok részesülhetnek, akik magyar iskolába járnak, jól tanulnak (nem kell föltétlenül az első három tanuló között lenniük), de ugyanakkor fontos szempont a család anyagi körülménye is. Ez évben az említett díjat a maroshévízi Kemény János Gimnázium… Tovább »

Ma, június 4.-én 00 óra 34 perc és 14 másodperckor egy újabb földrengés rázta meg településünket. A rengés Maroshévíz központjától 11 kilométerre, a Lomás patak mentén történt mindössze 3 km mélységben. A rengés erőssége 2, 7 fokos volt

Holnap, június 4.-én a trianoni diktátumra emlékezünk. Aki teheti, jöjjön 17 órára a római katolikus templom udvarára, hogy megemlékezzünk e gyásznapról. 17 óra 32 perckor a település magyar templomaink a harangjai is meg fognak kongulni.

A megyei bajnokság utolsó fordulójában:Homoródalmási Homoród–Maroshévízi Tudomány 1–2 (1–0). Gólszerzők: Papp Róbert Flórián (27.), illetve Újlaki Alex (69.) és Andrei Psibel (72.). A csíkszeredai csapat veretlenül végezte a bajnokságot, így selejtezőkre készül a feljutásért, míg a Tudomány csapata a 6. helyen végzett.

Borszék, Gyergyóremete és Gyergyóditró után, ma, május 24.-én a gyergyóalfalvi Sövér Elek Iskolaközpont adott helyet az immár hagyományos Urmánczy Nándor történelmi vetélkedőnek. A „megméretetésre” 7 csapat 21 diákja nevezett be, mely csapatokat Fazakas Károly történelem tanár készített fel. Amint bebizonyosodott a diákok mind jól felkészültek voltak, hisz úgy az első és második helyért, mint a… Tovább »

Június 4.-én, kedden, nemzetünk gyásznapja. Előző évekhez hasonlóan ez évben is 17 órára menjünk a római katolikus templom udvarára ahol imádkozva, emlékezzünk meg a szomorú trianoni diktátumra. 17 óra 32 perckor Maroshévíz magyar templomainak a harangjai is meg fognak szólalni, emlékeztetve mindenkit e szomorú döntésre.