'13 dec
19

Ma, december 19.-én, 18 óra 32 perckor településünkre érkezett a Betlehemi láng. A lángot a helyi római katolikus templomban adták át, melyet Kasza Tamás a Romániai Magyar Cserkészszövetség elnöke adott át a maroshévízi Urmánczy János cserkészcsapat vezetőjének, Rokai Jánosnak és a jelenlevő cserkészeknek.

'13 dec
18

A Téli ünnepekre készülünk rendezvénysorozat következő eseményeire szeretnénk felhívni Maroshévíz lakosainak figyelmét: 2013 december 18-án megnyílt a Karácsonyi vásár a Kemény János Elméleti Líceum előterében. Gyerekeink munkái megtekinthetők csütörtökön és pénteken naponta 8-15 óra között. 2013 december 19-én iskolánk tanulói részt vesznek a városi karácsonyi műsoron a Művelődési Házban. Az előadások 16 órakor kezdődnek. 2013… Tovább »

'13 dec
15

Megjelent a Maroshévízi Hírlap decemberi száma, tartalmából: – Attila várának a nyomában – A maroshévízi “repce király” – Zarándokvonat szervezői településünkön – Lehet sízni Maroshévízen – Egy hős átlagos napja – Érdekes rovásos kő Maroshévízen – Egyesületi beszámoló – Egyházi szemle Az újság online is olvasható vagy letölthető a http://hirlap.marosheviz.info címről.

'13 dec
14

Holnap 11, 30 órakor a maroshévízi római katolikus templomban rövid adventi előadásra kerül sor, majd 12,30 órától adventi vásár lesz a templom udvarán. Úgy az előadást mint a vásárt a maroshévízi Böjthe atya által támogatott 20 diákjainak köszönhető.

'13 dec
14

A napokban egy újabb verses kötet jelent meg. Ez alkalommal a maroshévízi Bajkó Zsigmond „Jég és virág” című verses kötetével lett gazdagabb a maroshévízi kultúrélet. A közel 50 oldalas verses kötetben 1993-tól napjainkig leirt verseiben gyönyörködhet az olvasó. Ugyanakkor meg kell említenünk, hogy Bajkó Zsigmondnak alapító tagja a maroshévízi Urmánczy Nándor Irodalmi Körnek.

'13 dec
12

A maroshévízi Magyaros negyedben található sípályák megnyitották a kapuikat. A város központjától mindössze 3 kilométerre levő pályákon jók a hó viszonyok. A Magyaros pálya hossza 460 méter, míg a Fenyő pálya hossza 1200 méter. Mindkettő felvonókkal van ellátva. A jegyek árai: gyerekeknek: 1,5 lej/ felvonás, vagy napi bérlet, mely 30 lej. A felnőtteknek: 2 lej… Tovább »

A “Maroshévízi kerékpár-turizmus első lépései” elnevezésű program keretén belül a maroshévízi Kelemen Hegymentő Egyesület, a Hargita Megyei Tanács, Hargita Megyei Hegyimentő Közszolgálat és a maroshévízi Fram kft. három hegyi bicikli utat létesítettek, melyek hosszúsága 75 km. A Hargita Megyei Tanács a program 75%-át vállalta magára. Első útvonal. Bájas tető. Ez helyi jellegű 12,5 km hosszúságú,… Tovább »