'14 feb
27

129 résztvevővel zajlott le a hagyományos hargitafürdői símaraton. A versenyen a maroshévízi sportolók az alábbi helyezéseket érték el. 2004 előtt született fiatalok: Cristian Groza 3. hely, 1998-99 között születettek korcsoportja: Iulian Ababei 2. Andrei Ráduly 3. 1994-97 között születettek korosztályos csoportjában Cosmina Petrut 3.

'14 feb
24

Holnaptól elkezdődik a Mici híd lebontása. A jelenlegi hidat 1953 novemberében adták át és iparvasút hídként szolgált. E híd előtt egy fahíd létezett melyet 1909-ben építettek és miután 1953-ban a Mici nevű gőzmozdony a Maros folyóba esett, az említett évben lett építve a ma még meglevő boltíves betonhíd. Így 61 év után a híd lebontódik… Tovább »

'14 feb
22

Tegnap, február 21.-én zajlott le Csomafalván a Góbé Kupa alpesi síverseny. A maroshévízi sportolók eredményei: 9-12 osztályos korcsoport: Kiss Vilmos 3. Copot Bianca 2. valamint Karácsony Renáta 3. a 7-8 osztályos korcsoportban: Kiss Tímea első. A 4-5 osztályosoknál Hámos Roxána 2 és Karácsony Karina 3.

'14 feb
20

Borszékon zajlott le a Lőrinc Pál alpesi sí kupa melyen a maroshévízi sportolók az alábbi eredményeket érték el: 1985 előtt született fiuk 1. Baciu Cristian, 2. Cotfas Victor, 3. Cotfas Tudor. Felnőtt korcsoport: 1. Karácsony Sándor.

'14 feb
18

Megjelent a Maroshévízi Hírlap februári száma, tartalmából: – Maroshévíz is székelyföld része! – A maroshévízi Zsákhegyi Katonai temető rövid története – Közéleti és sport hírek – Egyházi szemle – Az elemi osztályokba iratkozás kalendáriuma Az újság online is olvasható vagy letölthető a http://hirlap.marosheviz.info címről.

'14 feb
14

Tegnap, február 13.-án Maroshévízen járt Szabó Pál Csaba a Trianon Múzeum igazgatója. Egy rövid város nézés után találkozott az Urmánczy Nándor Egyesület vezetőségével. A találkozón többek között szó esett egy közös együttműködésről, közös kiállítások megvalósításáról is.

'14 feb
13

Nemrég zajlott le Tekerőpatakon a ProTekerőpatak Kupa. A sífutó kupára 70 versenyző nevezett be. Íme a Maroshévíziek eredményei:2005-ben született fiúk: Grozea Cristian I hely, 2003-2004-ben született fiúk: Ferencz Csibi Arnold I hely. 2001-2002-ben született fiú korcsoport: Pop Costel Emil II hely, Tompea Razvan III. hely. 1999-2000-ben született fiúk: Ababei Iulian I hely, Pop Nicolae III…. Tovább »

'14 feb
11

Isten iránti hálával tekintünk vissza a Református Egyház által szervezett Imahétre, mely február 2-9 között zajlott. Úgy tapasztaltuk, hogy Isten áldása tette teljessé együttlétünket. Két nap kivételével minden nap több mint százan vettek részt az Istentiszteleteken, melyek több mint másfél órásra sikeredtek. Az imahét mottóját a kanadai egyházak képviselői választották: „Hát részekre szakítható-e a Krisztus?”… Tovább »

'14 feb
11

Hálát adunk Istennek, hogy anyagi gondokkal küszködő egyházközségünk minden nehézség ellenére egy már régen kívánatos nagy lépést tehetett meg január végén: megvásároltuk a Zenkányi Sbârcea-féle temetőt, melynek része a Hősök Temetője is. Ezzel a lépéssel várhatóan megoldódik az évenként megismétlődő sírvandalizálás kérdése is. Komoly temetőrendezési terveket készítünk elő, melyek megvalósításával egy szép és modern temetőt… Tovább »

Február 8.-án zajlott le Brassópojánán a „Corona” Kupa alpesi sí kupa. Az esemény országos szintű volt és az első hat helyezet országos pontozásban részesült. Maroshévízről Karácsony Karina volt jelen aki habár 4. osztályos, ő az V. osztályos korcsoportban versenyzett ahol egy előkelő VI. helyezést ért el.